Румен Радев ще поднесе в Бейрут венец пред Мемориала на мъчениците 

  • 10 април 2019 06:25

  • 372
  • 2
Румен Радев ще поднесе в Бейрут венец пред Мемориала на мъчениците 
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще поднесе днес в Бейрут венец пред Мемориала на мъчениците, където ливанската общественост почита своите герои от борбите за независимост. 

Днес завършва официалното двудневно посещение на българския държавен глава в Ливанската република, където той беше по покана на своя колега Мишел Аун. 

По време на посещението Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Мишел Аун проведоха среща "на четири очи", имаше и пленарни разговори между водените от тях делегации. Двамата президенти отбелязаха приятелските отношения между двете държави и посочиха, че те са добра предпоставка за задълбочаване на сътрудничеството в икономиката, науката и образованието. Те информираха, че са обсъдили и възможността за откриване на директна въздушна линия между България и Ливан.

В Бейрут българският държавен глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на откри ливанско-български бизнес форум. В програмата му бяха и срещи с премиера на Ливан Саад Харири и с председателя на ливанския парламент Набих Бери.

В рамките на посещението си президентът се срещна и с българи, които живеят в Ливан, и с ливански граждани, които са учили у нас. Вие сте най-ценната връзка между народите на Ливан и на България, обърна се към тях държавният глава. Той отбеляза, че част от ливанските студенти, завършили в България, са останали у нас и се ползват с дълбоко уважение в нашето общество.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се обърна и към представителите на Асоциацията на ливанските специалисти, завършили висше образование в България, и посочи, че градят доброто име на България в Ливан. Убеден съм, че моето посещение и с ваша помощ ще засили нашето сътрудничество и ще виждаме все повече ливански бизнес в България и на български - в Ливан, все по-голям обмен на студентски програми и на културни събития, ще се радвам да видя и повече ливански туристи в България, посочи президентът.

Асоциацията заяви, че продължава да бъде свързващ научен и културен мост между България и Ливан.

Участниците в срещата поставиха въпросите за създаване на културен център, както и да има възможност за юридически консултант, за да е информирана българската общност за промените в законодателството ни. 

Днес Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заминава на официално посещение в Катар по покана на емира на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани, което ще продължи до 12 април.

Сред темите на разговорите в Доха ще са съвместни проекти във високотехнологични сектори, задълбочаване на партньорството между България и Катар в сферата на енергетиката, иновациите, инфраструктурата, земеделието, увеличаване на инвестициите в български индустриални зони.

На 11 април българският президент ще бъде посрещнат в Доха с официална церемония от емира шейх Тамим бин Хамад Ал Тани. Предвидени са среща "на четири очи", както разговори между двете официални делегации.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще открие Катарско-български бизнес форум и ще се срещне с представители на българската общност в Катар.

Той ще разговаря с министър-председателя и министър на вътрешните работи на Държавата Катар шейх Абдула бин Насер бин Халифа Ал Тани. В рамките на посещението президентът Радев ще се запознае с дейността на фондация "Катар" за образование, наука и обществено развитие. В Доха държавният глава ще посети и централата на организацията Форум на страните износителки на газ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
372 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2019.04.10 | 11:04

2

Фатмакус Хомопитекус - Кремълски боклук и национален предател.

Попов

2019.04.10 | 07:22

1

ТОЯ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ НЕ Е КРАДЯЛ. СТАВА. ПОВЕЧЕТО СЕ ВИДЯ ЧЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ ПОЛИТИЦИ КРАДЪТ И ЖИВЕЯТ ДОБРЕ. ЗА РАЗЛИКА ОТ ХОРАТА В РЕЯЛ СЕКТОР.

Добави коментар

Водещи новини