Корнелия Нинова обяви 3 мерки за борба с корупцията

  • 08 април 2019 13:02

  • 3163
  • 8
© Novini.bg

Председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за сподели пред журналисти пред президентството три мерки, които ще предложи по време на Консултативния съвет по национална сигурност при президента за справяне с корупцията, предаде репортер на Novini.bg.

,,Влизам с три конкретни предложения. Този Консултативен съвет при президента е изключително важен, защото през последните 30 години декларираме само политическа воля за справяне с корупцията. Резултатът е, че стигнахме дотук днес да говорим за десет милиарда годишно кражби от корупция, пари, които са необходими за инвестиции в болници, училища, в доходи на хора'', заяви Нинова.

,,Аз ще внеса три предложения по отношение на тази тема. На първо място е необходим добър, истински закон за корупцията, тъй като в момента настоящият е написан бързо и е променян цели 4 пъти. Освен това 10-15 човека, които са независими от политически партии, които са сигурни срещу провокации от икономически кръгове, на които да се даде възможност да провеждат този закон, абсолютно безкомпромисно. Разбира се, важно е да има и контрол върху изпълнението на закона. Второто ми предложение е да бъдат определени правилата за избор на двамата европейски прокурори, които ще работят в България, защото време почти не остана. И третото ми предложение е за промяна в правомощията на главния прокурор и налагане на съдебен контрол върху актовете на прокуратурата, които в момента водят единствено до субективни решения'', обясни лидерът на социалистите и добави, че до европейските избори БСП не възнамерява да се връща в парламента.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3163 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
пурко

2019.04.08 | 16:21

8

Аз пък аз мислех че ще се разкае за приватизацията на Техноимпекса,за подаряването на Пловдивския панаир на Гергов,за довереното лице препрало парите на Цв.Василев и още,и още...и накрая,разбира се, ще върне заграбеното от нея самата ,и ще призове останалите лидери-включително президента,да дадат своя принос в борбата с корупцията като нея!!!! Ето това е силен ход...но не би...Кога ли пък в БКПБСП са били способни на такова нещо-много добре знаят що е то утопия.....

????

2019.04.08 | 15:45

7

Другарко Нинов,при ПРОБЛЕМ до сега ПРЕДЛАГАХМЕ "комисия" ,за да СПЕЧЕЛИТЕ ВРЕМЕ разбира се,сега предлагате "ЗАКОН",за да СПЕЧЕЛИТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ли????

2019.04.08 | 15:09

6

ДОЛУ ГЕРБ ! Цяла България разбра ! Крадци и лъжци са ! Цветанов е от най - големите ! Нагъл до безумие ! Шспара е най - простия - байуй !

2019.04.08 | 15:07

5

Ген . РАДЕВ ! Сваляй ги тия негодници от ГЕРБ ! Вие сте нашия стожер и надежда ! Народът ще ти е вечно благодарен !

малиииии

2019.04.08 | 14:50

4

крадец,велик крадец,крушовския крадец е наи велик крадец!!!!!!!!!

бай Симо

2019.04.08 | 14:31

3

Корнела (КРАДЕЦЪТ) вика дръжте крадеца!!!

Марш на политбунището

2019.04.08 | 14:03

2

Първата мярка:Задържане под страна на приватизаторката Курнела и на всички бивши и настоящи членове на червената банда (СДС,ОДС,БСП,НДСВ, ГРОБ).Ако някои се крият при господари те си(ФАЩ) - да се наеме МОСАД за тази работа.
Втора мярка:Запориране на сметки и активи на същищте червени бандити.
Трета мярка:Народен съд,разстрел и конфискация на всичко откраднато.
Това е истината!

идват избори

2019.04.08 | 13:13

1

и цялата шайка се залови да бори "корупцията". И докога така ? Ще видим ли осъден политик -крадец ,най накрая след 30 години БЕЗЗАКОНИЕ.

Добави коментар

Водещи новини