Свиква ли се КСНС заради опонент на Радев?

  • 07 април 2019 10:41

  • 12997
  • 33
Свиква ли се КСНС заради опонент на Радев?
© Булфото/архив

В момента е в разгара си кампанията за правопис “Пазим езика си”. Неин организатор е фондацията на президентската съпруга Десислава Радева, наречена “Живата вода на България”. Част от инициативата е един клип, в който буквите си говорят, а съгласните били съгласни с гласните.

Интересно е дали Радев слуша жена си. Ако е така, то трябва да знае, че когато някой каже “А”, трябва да каже и “Б”. Чудесен повод за това президентът ще има утре, на свикания от него Консултативен съвет за национална сигурност. Темата е борбата с корупцията, а поводът вероятно са скандалите около т.нар. “Апартаментгейт”. 

По дефиниция държавният глава трябва да играе понякога и ролята на коректив на изпълнителната и законодателната власт. И в този ред на мисли заявеното с апломб сваляне на доверието от шефа на КПОКНПИ Пламен Георгиев и свикването на съвета ще намери положителни оценки в обществото, пише topnovini.

Истината обаче е, че действията на президента са ужасяващо закъснели и ненавременни. Поради което не са нищо повече от поредния епизод във войната между него и останалите институции.

Ако Радев бе наистина загрижен за проблемите в борбата с корупцията, трябваше да излезе публично и да направи изявление, когато Прокуратурата поиска имунитета на народния представител от “БСП Лява България” Манол Генов.

Припомняме - прокуратурата установи, че през март 2017-а в Асеновград, при условията на продължавано престъпление с пет деяния, в съучастие като съизвършител с Николай Христев е организирал предлагането и даването на пари на жители на града, с цел да ги склони да гласуват в негова полза и в полза на БСП на последните парламентарни избори. Това осъществява състава на престъплението по чл. 167 ал.3 вр.чл.26 ал.2 вр.ал.1 от НК.

Събрани бяха и доказателства и за това, че по същото време, в съучастие с главния архитект на Община Асеновград Константин Атанасов, като подбудител, умишлено го склонил да извърши престъпление - да допусне строителство, без изискуемото по чл.84, ал.1 и ал.2 от ЗКН съгласуване на проектната документация в защитената територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата “Метошка махала“, което представлява престъпление по чл. 277а, ал.4 вр. чл.20 ал.3 вр. ал.1 от НК.

И ако Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е изпуснал веднъж шанса да пребори корупцията с КСНС, то той направи това още веднъж - през ноември. Тогава Прокуратурата поиска имунитета на шестима депутати, сред които и Елена Йончева - бивш прессекретар на Радев.

Тя е разследвана за пране на пари в особено големи размери - извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ. Според разследващите парите били прикривани чрез офшорна компания - "Далий Трейдинг Лимитид". Йончева остана на поста в Президентството малко повече от две седмици. И до ден днешен нe стана ясно защо се случи тази раздяла. Официалната версия - Йончева сама пожелала да напусне. Има обаче и друга - подсказано й е да напусне. Каква е истината - не знаем и до днес.

В деня, в който Цацаров поиска имунитета на Йончева, главният прокурор поиска това за общо шестима народни представители. Сред тях бе и заместник-председателят на Народното събрание и лидер на ВОЛЯ Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967. Новата българска история не помни подобен срам за зам.-шеф на Парламента. Но явно и това не бе достатъчно за Радев.

Как тогава да не останат съмнения, че президентът реагира заради точно един определен човек? Свиква ли се КСНС заради опонент на Радев? И ако е така - то президентът не е ли същият като тези, които критикува?

Може би е крайно време поне веднъж държавният глава да бъде в политиката на нивото, на което е бил като пилот. И след като закъсня ужасно много с действията си - да мери с еднакъв аршин всички. Само тогава речите му ще имат истинска тежест.

Последвайте канала на

Novini.bg
12997 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
няма по мръсна комбинация

2019.04.08 | 11:45

33

ОТ СВИНСКИТЕ МЕДИИ и КРАДЛИВАТА УРОДЛИВА ШАЙКА.

Jennifer P.

2019.04.08 | 10:53

32

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук..............>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

ЦВИНОКИО НЮЗ

2019.04.08 | 06:44

31

СПРЕТЕ ДА НИ ЗАЛИВАТЕ СЪС ВАШАТА, ГЕРБЕРАСТКА ПОМИЯ. СМЪРДИТЕ УЖАСНО.

ПЕДАЛ-ГЮРО и ДРУГИЯ ГЕРБЕРАСТКИ ТРОЛ

2019.04.07 | 20:55

30

иван димитрОФ са дежурните анонимни педали-ТРОЛОВЕ от бандата на ЦВИНОКИО.

Мълния

2019.04.07 | 20:22

29

А какво ще кажете за апартамента на президента радев закупен за 600 евро на кв.м. при това ново стрителство, при това в същия квартал в който е жилището на шефа конпи, който за старо стрителство е платил над 1000 евро за кв.м.И този ще се прави на морален стожер.

Kрачун

2019.04.07 | 19:16

26

Простак до простак,малоумник до малоумник,.Най простия народ......Българите

2019.04.07 | 20:07

28

яж курнелки долен червен чифут! Щом сме прости тогава НЯМА да гласуваме за вас червените владетели!

Тъп

2019.04.07 | 20:00

27

Колко добър пилот, знае той и още няколко негови колеги. А като президент е най-зависимият до сега. Жалко.

Умник Гюро

2019.04.07 | 16:19

25

Хората не са глупави. Всеки вижда, че Фатмака Радев е финансиран чрез сенчести капитали и е поддържан от дългата ръка на руските тайни служби. Аман от национални предатели.

2019.04.07 | 13:57

24

РУМЕН ДА ПАЗИ ЕЗИКА СИ ЧЕ МУ СЕ ИЗТРИ ОТ ЛИЗАНЕ НА РУСКИ БОТУШИ.

2019.04.07 | 13:05

23

Хеййй червени и сини ивсякъкъв вид българи .скоро ще дойде денят в който и Вие ще можете да крадете колкото си искате .също като тях.

Добави коментар

Водещи новини