Президентът и трите маймуни

  • 06 април 2019 14:34

  • 7598
  • 38
 Президентът и трите маймуни
© Novini.bg

Спомняте ли си популярния мотив с трите маймуни? Едната не чува, другата не вижда, а третата не говори.

За този мотив с предшествениците на човека се сетихме, когато президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на свика за понеделник Консултативен съвет по национална сигурност, коментира топновини.

Темата на събитието ще бъде „Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки за национална сигурност. Най-вероятно Радев с назидателен тон ще задава тежки въпроси и ще сочи с пръст политическата класа, която, видите ли, се е о(л)яла. Парламентарно представените партии ще отидат в Президентството, ще си поговорят с Радев, а той накрая ще излезе човекът, който казва “Стига!”

“Стига!” казваше в емблематична реклама за кисело мляко Елена Йончева. Тя тогава беше журналист. И приятелка на тогавашния премиер. Позволяваха й се скъпи командировки за журналистически материали. Платени с бюджетни средства.

После Елена Йончева влезе в съдружие с Цветан Василев.

Още по-късно същият Цветан Василев и финансираното от него сдружение “БОЕЦ” поискаха да се върне у нас “Свободна Европа”. Там, откъдето тръгна “Апартаментгейт”. Междувременно, Елена Йончева бе прессекретар на същия този президент, който сега ще бори корупцията по върховете. А днес Йончева (натрупала завидно благосъстояние) е водач на червената листа за евроизборите.

За резултатите от противодействието на корупцията по високите етажи на властта ще пита президентът. Интересно, дали в контекста на темата ще станат ясни отговорите и на следните въпроси:

Как пенсионери и безработни правеха дарения за кандидат-президентската кампания на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на? Защо някои от тези хора дори не знаеха? Нима са били използвани, за да легализират скрито финансиране?

Какво се случи с разследването на инцидента от миналото лято, когато бащата на Радев блъсна инвалид на кръгово кръстовище? Защо за случая не се говореше и бяха направени опити да се прикрие? Оказван ли е натиск, платено ли е на някого, за да се потулят нещата? И това не е ли също част от корупционен модел?

Има ли доза истина в слуховете, че президентът Радев е назначил за секретар по вътрешна политика и гражданско общество бившия кмет на пловдивското село Труд и бивш общински съветник от БСП в ОбС-Марица Николай Копринков, защото е правил лични услуги на него и любовницата му (настоящата президентска съпруга Десислава Радева)? Ако да - какви услуги са правени? Защо летецът от Граф Игнатиево е обичал да отскача в с. Труд?


Редно ли е президентът, преди да беше станал президент, да назначи любовницата си на два трудови договора във ВВС и с държавни пари да плаща нейната квартира?

Иначе бе забавно, че Радев смело излезе и заяви, че е свалил доверието си от шефа на КПКОНПИ след раздухването на казуса с неговата тераса. Президентът свали доверието си от фигура, която се избира от Парламента. По същия начин Радев може да свали доверието си от Григор ДимитровГригор ДимитровГригор Димитров Димитров е български тенисист. Роден е в град Хасково. Започва да тренира тенис, заради колебливите му игри. Или от Петър Хубчев, заради същото в националния по футбол. А дали Радев би дал оставка, ако лидерите на парламентарно представените партии му зададат тези въпроси в понеделник и кажат, че свалят доверието си от него?

Скандалът с имотите на властта мирише. Но говоренето на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е като дефекация срещу вентилатор. Причината е ясна - президентът и хората около него също имат “скелети в гардероба”. Затова и консултативният съвет в понеделник няма да е нищо повече от лов на вещици.

Валери Зайцев
7598 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
Умник Гюро

2019.04.07 | 16:20

37

Хората не са глупави. Всеки вижда, че Фатмака Радев е финансиран чрез сенчести капитали и е поддържан от дългата ръка на руските тайни служби. Аман от национални предатели.

ЦВИНОКИО НЮЗ

2019.04.07 | 17:04

38

САЙТА СЪС НАЙ ГАДНИТЕ ПЛАТЕНИ ТРОЛОВЕ-ПЕДАЛИ на ПРЕСТЪПНИКА ЦВИНОКИО.

Циркът трябва да продължи

2019.04.07 | 16:00

36

БКП вер. 2.0 надмина по наглост БКП вер. 1.0. Учениците винаги надминават учителите си.

Цецоу

2019.04.07 | 08:26

34

Тоя сайт е в голяма опасност ,ако герб потъне потъват и те !

2019.04.07 | 12:06

35

Ако пуснат водата ти и другите фекалии от позитанския нужник отивате в канала .Дата е 26 май и ....в канала при другите фекалии от позитанския нужник ,лайноразносвачо

ЗАЕЦ ВАЛЕРИ

2019.04.07 | 06:47

32

ПЛАТЕНИЯ ПЕДАЛ ОТ ЦВИНОКИО НЮЗ. ПОДЛОГА за ПАРИ .СРАМ ЗА ПРОФЕСИЯТА.

ЦВИНОКИО НЮЗ

2019.04.07 | 06:49

33

НА 114 МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО. ЗАРАДИ ВАС ПОДЛОГИ СОРОСОИДНИ-ГРОБАРСКИ.

ГРОБ ИМА ПАРИ ЗА ТРОЛОВЕ

2019.04.07 | 06:46

31

НО, НЕ ИСКА ДА СИ ПЛАЩА ШИБАНИТЕ АПАРТАМЕНТИ и ЛУКСОЗНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ. ГАДНА КРАДЛИВА УРОДЛИВА ШАЙКА.

ПЕДАЛ-ГЮРО и ДРУГИЯ ГЕРБЕРАСТКИ ТРОЛ

2019.04.07 | 06:44

30

иван димитрОФ са дежурните анонимни педали ТРОЛОВЕ ,на ЦВИНОКИО- престъпника със крадените апартаменти.

ЦВИНОКИО НЮЗ

2019.04.07 | 06:43

29

СВИНСКИТЕ МЕДИИ НА КРАДЛИВАТА УРОДЛИВА ШАЙКА.

Ганчо

2019.04.06 | 18:32

18

Тотално сте облъчени и зомбирани бе нещастници. Единствен президента казва истината за това което е в държавата, за това го мразят. Ако не е уважаван няма рейтинга му да е по-висок от този на който лижете............ разбрахте ли.

2019.04.06 | 21:29

28

Рейтинга е нещо относително...след като го дават някакви частни агенции с претенции....А човек с претенции е проваленият човек,този на който все някой друг му е крив....За агенциите е същото..

2019.04.06 | 21:25

27

А казва ли истината за хилядарките които плаща жена му за бутиковите парцалки? Те като харчове от гърба на народа да не би да са морални?

2019.04.06 | 19:18

20

Добре е преди това да попитате ГЕРБ как печелиха изборите,за критериите им по раздаване на пари,а в същото време дали не получаваха от бедни хора по големи суми дарения и дали не им помагаха определени бизнесмени. Добре е да си насочите вниманието кой парламент избра шефа на КОНПИ,този дето има рейтинг 8 % доверие на българите ли,с чий препоръки беше предложен и кой си го гласува,та сега да разбира народа това ли е човека,който ще търси справедливост.А за това,че управляващите се опитаха да злепоставят президента със случая на баща му и уволниха полицая,а съда го върна обратно на работа поради неправомерно уволнение е доказателство за интригите на управляващите.Колкото и да се опитвате да злепоставяте президента с цел отклоняване вниманието върху управляващите няма да ви се получи.

2019.04.06 | 21:22

26

Така гласуват хората които бяха привърженици на синята идея и които никога няма да гласуват за комунягите. Те заедно с привържениците на ГЕРБ са повече от болшевишките ви дъбови глави и това не ви дава мира.

Крадливото президенче

2019.04.06 | 20:56

25

Върни парите от комисионната за Грипените или си подай оставка

Добави коментар

Водещи новини