Цвета Караянчева и Франк-Валтер Щайнмайер дадоха висока оценка на отношенията между България и Германия

  • 04 април 2019 17:31

  • 272
  • 0
Цвета Караянчева и Франк-Валтер Щайнмайер дадоха висока оценка на отношенията между България и Германия
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на се срещна с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Председателят на парламента посочи, че тази година се отбелязват 140 години от установяването на дипломатическите ни отношения. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на заяви, че двете страни винаги са имали отлични връзки и изрази надежда сътрудничеството да продължи в редица области, сред които правосъдие, обществен ред, миграция.

По думите ѝ германските инвестиции подкрепят българската икономика и помагат за намаляване на безработицата. Туристическият обмен се увеличава, нараства броят на германските туристи у нас, което е показателно за качеството на туристическите ни услуги, подчерта тя.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на благодари на президента за помощта му за спасяването на българските медицински сестри, задържани в Либия, както и за подкрепата му за влизането на страната ни в Европейския съюз. Тя изрази задоволство, че България е реализирала успешно председателство на Съвета на ЕС.

 

Между Германския Бундестаг и Народното събрание са установени активни контакти и конструктивен диалог, подчерта Цвета Карянчева. Председателят на парламента постави и въпроса за приемането на България в Шенген. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че страната ни е покрила всички технически показатели. Ние се явяваме външна граница на ЕС и по общо признание изпълняваме добре своите задължения, допълни тя. Председателят на парламента засегна и темата за пакета „Мобилност - 1“, като посочи, че това е удар върху българските превозвачески фирми.

Президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер отбеляза, че никога няма да забрави посещението си в България на 1 януари 2007 г., когато е почувствал и съпреживял емоцията на българския народ. Той благодари на България за председателството й на Съвета на ЕС, осъществено в условията на много големи предизвикателства.

Президентът на Германия отбеляза, че двете страни имат прекрасни отношения във всички сфери, сред които политика, икономика, култура. Има много потенциал в нашите отношения, подчерта той и допълни, че икономиката е изключително важна част от политическите разговори. Франк-Валтер Щайнмайер отбеляза, че стокообменът за 2018 г. между двете страни надхвърля 8 млрд. евро. Що се отнася до приемането на България в Шенген първите стъпки според него могат да бъдат направени. Последните години основната ни тема е Брекзит, която измества други важни въпроси като този за Шенген и Западните Балкани, добави той.

 

„Моите посещения в София и в културната столица 2019 г. Пловдив ще задълбочат прекрасните приятелски отношения между нашите страни. С моя разговор в тук, в Народното събрание, бих желал да дам висока оценка на парламентарната работа, която има централно значение за по-нататъшното развитие на нашите демократични държави“, написа той в почетната книгата на българския парламент.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини