Президентът на Германия: България е важно място за немските инвестиции

  • 04 април 2019 13:10

  • 587
  • 2
© Novini.bg

Благодаря от името на цялата немска делегация за посрещането. Радвам се, че отново имам възможност да постя София. Не само България и Германия са свързани, но и ние двамата с президента Радев, тъй като бяхме назначени по едно и също време. Това заяви президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер след срещата му с Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, предаде репортер на Novini.bg. 

"Помня новогодишната нощ на 2007 г. в София и радостта на гражданите от влизането на страната в ЕС. България не е периферията на ЕС, страната ви е стабилизиращ фактор с много важни съседи", разказа още той. 

"Дипломатическите отношения между Германия и България са дългогодишни", допълни президентът на Федерална република Германия. 

"Никога досега отношенията между Германия и България не са били по-тесни. Има добро функциониране на политиката. Множество българи живеят в Германия и много наши туристи предпочита България за почивка. Това е предпоставка за по-тесни икономически отношения. България е важно място и за германски инвестиции", разкри Щайнмайер. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
587 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2019.04.04 | 15:43

2

Самото име Германия води началото си от Герман-Германик: исторически тракиец от племето гети-острогети. Така че, Германия много добре знае своя цивилизационен произход. България и Германия винаги ще бъдат в приятелски и тесни отношения. За разлика от Русия, която е враг номер едно на Велика България.

2019.04.04 | 14:00

1

И за бази на НАТО няма ли да кажеш

Добави коментар

Водещи новини