Започва Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия

  • 29 март 2019 18:12

  • 734
  • 1
Започва Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пристигна в резиденция „Снагов“ в Букурещ, където започва Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия. Лидерите на балканските държави се събират за седми път в този формат, който е по инициатива на премиера Борисов.

Премиерите Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, Виорика Данчила и президентът Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще обсъдят напредъка по общите проекти в региона в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката.

Сред инициативите, които имат сериозен потенциал да допринесат за свързаността в региона и за икономическото му развитие са: изграждането на интерконекторните връзки, създаването на интермодален коридор, свързващ Егейско и Черно море, както и разширяването на транспортните връзки по р. Дунав.

Фокус на срещата между държавните и правителствени ръководители  ще бъде също задълбочаването на регионалното сътрудничество и развитието на добросъседските отношения. Европейска перспектива на Западните Балкани е друга тема, която е от голямо значение за региона.

Последвайте канала на

Novini.bg
734 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Въййй

2019.03.29 | 19:25

1

Ама каква фигура има на Боко

Добави коментар

Водещи новини