Ивайло Спиридонов: Почти всеки ден служителите на ГДБОП извършват операция, която решава голям проблем в страната

  • 28 март 2019 11:43

  • 2852
  • 0
©

За три години служителите на ГДБОП постигнаха възходящи резултати. Постигнатите резултати са изключително високи за нас. Приоритет за службата продължава да бъде противодействието на тероризма, корупцията и контрабандата и се стремим ежедневно да го показваме. Това заяви директорът на ГДБОП - главен комисар Ивайло Спиридонов по време на представянето на годишния анализ на дейността на ГДБОП за изминалата година, предаде репортер на Novini.bg.

По думите му дейността на службата се засилва с всяка изминала година.

Той припомни, че през 2015 г. дирекцията бе възстановена към структурата на МВР и добави, че е станало ясно, че едно неадекватно политическо решение може да доведе до това обществеността да има много по-големи претенции към една структура.

„Пет дни в седмицата ние провеждаме по една операция. Това показва, че почти всеки ден служителите на ГДБОП извършват операция, която решава голям проблем в страната. Това се дължи на активизирането на криминогенните структури в целия свят“, посочи Спиридонов.

Вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, каза, че оценката на дейността на службата е положителна. „В ГДБОП няма по-маловажни линии, така е структурирана дирекцията, че дейността ѝ пряко влияе върху сигурността и финансово-кредитната система на държавата. Има подобряване в качеството на дейността през последните три години по всички линии в ГДБОП. Дирекцията има изградения необходимия агентурен апарат. Развитие и все по-често прилагане на метода на служители под прикритие, както и развитието на сектор „Киберсигурност“. Това е сектор, който много бързо се развива. Важно е да има бърз и сигурен обмен на информация между партньорските служби в таи насока, както и да продължим да обменяме добри практики със САЩ“, каза той.

Ивайло Спиридонов коментира и проблемите, които има ГДБОП. „Основният движещ фактор в службата е човешкия ресурс. Изключително трудно е да се намери качествен персонал, който да работи активно. В ГДБОП се обявяват рядко конкурси, тъй като ни трябват хора със специфични умения. Обикновено взимаме кадри от МВР. Кандидатите, които се явяват обаче са на незадоволително интелектуално ниво. Има и външни хора, които правят запитвания за работа, след като са видели дадена операция в медиите“.

Условията, в които работят служителите на ГДБОП са с една степен от условията в една областна дирекция на МВР“, подчерта Спиридонов.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини