Директорът на ГДБОП с интересни разкрития за схемите с фалшиви ТЕЛК решения и Митьо Очите

В съда се срещат тезите на обвинението и защита. Съдът е преценил и е постановил тези мерки. Аз съм сигурен, че прокуратурата ще направи всичко и ще представи доказателствата, които сме събрали.

Това каза в сутрешния блок на БТВ Ивайло Спиродонов, директор на ГДБОП-МВР, който разкри подробности за акцията срещу фалшиви ТЕЛК решения във Варна. "Започнахме работа по този случай през май месец 2018 година по сигнал. Реално сме работили 7-8 месеца оперативно. Използвахме и СРС-та. Само за 4 месеца минаха повече от 200 лица, които се сдобиха с фалшиви ТЕЛК решения. Оборотите на една такава схема за огромни. Най-слабо платени са лекарите. Парите минават по цялата верига, но най-много остават в посредниците в тази схема. Точно в двамата братя, които се явяват посредници във Варна, открихме най-големи парични средства. Колко пари остават в лекарите и колко в посредниците ще стане ясно в съда. Разпитани са много лица и аз очаквам да има още обвинения. Лошото е, че издаването на фалшиви ТЕЛК решения се превръща в бизнес. Има замесени най-различни специалисти. Рентгенолог обясняваше на пациент как да застане пред апарата, за да личи изкривяването. Други лекари караха лицата, които трябваше да станат инвалиди, да тичат по 3-4 етажа, за да може да изменения на вътрешни органи. Във Варна имаше изрично условие, че лицата, които трябваше да бъдат направени инвалиди, не трябва да са цигани. Във Варна се работеше само с лица от турски етнос. В Ловече беше обратното - там цели цигански махали ставаха инвалиди. Искам да уточня, че това не са атаки срещу лекарското съсловие", обяви Спиридонов.

Директорът на ГДБОП говори и по темата за Димитър Желязков - Митьо Очите. "Ще видим в съда какво ще се случи с Димитър Желязков. Досъдебното производство е образувано по материали на ГДБОП и мога да кажа, че ние не сме установили наличие на лица от МВР, които да участват в престъпната група, за която е обвинен Желязков. Мисля, че доказателствата и фактите за тази престъпна група ще издържат в съда. Работихме много усилено. Не искам да навлизам във вътрешноста на събраните доказателства от нас, но е факт, че не сме засекли участие на Бенчо Бенчев в тази престъпна група", разкри Спиридонов.

 

Коментари

 1. 2019.02.22 | 16:39

  След тази"сърцераздирателна"изповед на Директора тук,спонтанно се сещам за "активността" на ГДБОП по времето на апогея на ДрагалЪвския гърбат Ай дук.

 2. 2019.02.21 | 11:26

  ZATVOR I KONFISKACIQ NA IMUSHTESTVO EDLA

 3. 2019.02.21 | 09:41

  Всичко е прах в очите - истината: да намалеят плащанията за всички инвалиди и да им се намалят коефициентите.А за парлама ще хванат зрелищно 1-2 ма които не са се отчитали на Бащицата на Нацията. Това е !!!! Това си е най-вече удар по болните хора за да може ной да спести някой лев вместо да си намалят разходите!!!

 4. 2019.02.21 | 09:11

  ГДБОП ?!? Защо ДАНС не се занимава със случая? Това, по мое мнение, е атака срещу социалната система, респективно срещу националната сигурност. Въпросът е, кой контролира определени етноси в страната и има достатъчно политическо влияние да оказва натиск на здравните институции? А по-големият въпрос е, дали всичко това не е дирижирано отвън?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет