Данаил Кирилов обясни откъде идва терминът "ъндъррекординг"

  • 27 март 2019 14:05

  • 470
  • 0
Данаил Кирилов обясни откъде идва терминът "ъндъррекординг"
© Novini.bg (архив)

Промените в Закона за авторското право и сродните му права дават по-модерна опция за справяне с недопустимите практики и изкривяването на пазара. Това обяви народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Правна комисия Данаил Кирилов по време на дебатите по Закона за авторското право и сродните му права.

Кирилов отбеляза, че законопрокетът идва, за да реши проблемът с авторските и сродните права по отношение на разпространение на радио и телевизионни програми и отношенията между всички участници по веригата - продуценти, автори, разпространители на тази радио и телевизионна програма и т.н.

По думите му проблемът е в това, че не може да се установи точният брой на потребителите на съответна радио и телевизионна програма.

,,Затова се твърди, че в този сектор има много сива икономика, че много от разпространителите на програми не обявяват действителния брой на абонатите си. Така възниква терминът ъндъррекординг'', допълни още Кирилов.

Според него е възможно да се търсят по-модерни правни решения.

,,В този момент Министерство на културата, Министерски съвет ни дава първата опция да вървим към по-модерни способи за решаване на този казус'', каза още Кирилов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
470 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини