Одобрени са промени в Устройствения правилник на Агенцията за социално подпомагане

  • 27 март 2019 14:03

  • 310
  • 0
Одобрени са промени  в Устройствения правилник  на Агенцията за социално подпомагане
© Novini.bg

Правителството прие промени в Устройствения правилник на Агенцията за социално подпомагане, съобщи пресслужбата на кабинета. Измененията имат за цел да приведат дейностите, осъществявани от Агенцията и нейните териториални структури, в съответствие със Закона за хората с увреждания, който влезе в сила от 1 януари 2019 г.

Промените са свързани и с предстоящото от 1 април 2019 г. изготвяне на индивидуални оценки на потребностите на хората с увреждания, които ще се изготвят по настоящия им адрес от специализиран отдел в дирекциите "Социално подпомагане".

С цел отразяване на новите зони на функционална отговорност на специализираните административни звена в териториалните структури на Агенцията, е необходимо да бъде извършено преразпределение на числеността на Главната дирекция "Социално подпомагане", регионалните дирекции за социално подпомагане и дирекциите "Социално подпомагане".

Промените ще се направят чрез вътрешна реорганизация в рамките на общата численост на Агенцията за социално подпомагане. Функциите на дирекцията "Информационни системи" ще бъдат приведени в съответствие с ангажиментите, произтичащи от Закона за електронното управление и съпътстващите нормативни актове, свързани с електронното управление.

С промените се прецизират и функциите на длъжностните лица по защита на личните данни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини