Даниел Смилов: Очаквам да бъде поискана оставката на Цветан Цветанов

  • 27 март 2019 09:24

  • 1308
  • 7
Даниел Смилов: Очаквам да бъде поискана оставката на Цветан Цветанов
© Фейсбук

Очаквам да бъде поискана оставката на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Това каза пред БНР политологът Даниел Смилов в коментар за скандала с придобитите от висши политици луксозни апартаменти на преференциални цени, в който е замесено и името на председателя на парламентарната група на ГЕРБ.

Има известна интрига – дали поисканата оставка ще бъде само от позицията на шеф на парламентарната група на ГЕРБ или оттегляне от парламента. Точно каква форма ще бъде поискана като политическа отговорност за този етически проблем предстои да видим, но във всички случаи ще има нещо такова, добави Смилов.

Според Даниел Смилов след този скандал няма как Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа да има същата политическа тежест в партията.

Със сигурност ще намалее неговото влияние, каза Смилов. Той прогнозира, че ще нарасне влиянието на другите силни фигури в ГЕРБ, например Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Според него партията изглежда монолитна. 

Ако наистина има такъв казус, че политическо лице, докато е заемало публична длъжност, е въвлечено в такъв тип сделки, принципът е понасяне поне на политическа отговорност, изказа мнение политологът.

Той изрази надежда скандалът да не остане на битово ниво, а да се стигне до позитивен структурен ефект за системата: "Прегледът на лобистките закони е нещо важно. Защо БСП сега трябваше да се сети за тях? Може би са подготвяли този анализ и е съвпаднало, но нека видим. Защо пък не и опозицията да започне да си върши работата и да не влиза в персонални пререкания, а да вади структурно важни неща".

След "Апартаментгейт" ще имаме период на нестабилност в правителството и на трудност за формиране на мнозинство, прогнозира още Даниел Смилов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1308 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.03.27 | 09:35

1

ЦЯЛАТА ЧЕРВЕНА МАФИЯ Е МОБИЛИЗИРАНА ДА РЕВЕ ПРОТИВ СВОЯ ПАЛАЧ ЦВЕТАНОВ

ЧЕРВЕН

2019.03.27 | 09:39

4

А САМО АНУСАТИ -ПРОДАЖЕН ТРОЛ НА ПРЕСТЪПНИКА ЦВИНОКИО.

Stamat

2019.03.27 | 09:36

2

Кое да се промени, бе господине?! Алчността се лекува само с пост и молитва, неща, за които политическата върхушка само е чувала от устата на някой владика по някой празник, когато се правят на много хрисими и набожни!

х

2019.03.27 | 09:37

3

Даниеле, имай търпение - победата на комунизЪма няма да дойде скоро. Йончева няма да отърве справедлива присъда.

2019.03.27 | 10:47

5

ocakvaniata vi shte badat samo ocakvania i nishto sahtestveno drugo.grobar za grobar kompromat ne vadi.

дедо груйчо

2019.03.27 | 14:56

6

Бъдете по-скромни в очакванията си ,работете повече и по качествено,не чакайте по стар комунистически навик някой да ви напълни паничката и не завиждайте на другия а заработете повече от него. Само тогава ще сте добре и няма да се надявате на "спасители"....Не забравяйте старата максима-" Бог дава ,ала в кошара не вкарва!"...

2019.03.27 | 14:59

7

Едно е да очакваш, друго е да си го постигнеш.А когато бъркаш желаното с реалното никой не може да ти помогне колкото и подставени лица да ползваш...като на БКПБСП....

Добави коментар

Водещи новини