Каракачанов: Ако не решим до 1-2 години циганския проблем, има риск за етническия мир

  • 26 март 2019 14:56

  • 4059
  • 15
© Novini.bg

Докато си играем на политика, държавата изчезва. Проблемът с циганизацията е толкова наболял, че ако не се вземат мерки до 1-2 години, има сериозен риск за етническия мир у нас. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността по време на свиканата от него кръгла маса за Концепцията срещу циганизацията на България, предаде репортер на Novini.bg.

,,Знаете ли колко средства са изразходвани от държавния бюджет в периода от 2007 до 2018 година за справяне с циганския проблем? Някъде около 196 милиона лева. Резултат? Нулев! А знаете ли по програмите за външно финансиране колко средства са вложени? Около 628 милиона лева. Резултат? Отново нулев! По програмите за интеграция нищо особено не се случва. Колко пари са изхабени за административния капацитет? Не е ясно, но по наши груби изчисления става дума някъде за порядъка на 5 милиона лева за заплати и осигуровки. Както се вижда, резултатът отново е нулев'', коментира Каракачанов.

,,Какво предлагаме с нашата концепция? Искаме на първо място да се затегнат мерките към държавните органи, т.е. повишавене на ефективността на контрола върху предоставянето на детски надбвавки, както и злоупотребата със социалните плащания'', обясни вицепремиерът и добави, че концепцията не е ни най-малко дискриминационна, както някои неправителствени организации я определиха.

,,Казват, че концепцията била дискриминационна, никой обаче не успя да посочи текст в този проект някакакъв елемент на дискриминация'', посочи той.

,,Разбира се, не трябва да забравяме и акцента върху социализацията на циганското население. Образованието на неграмотните лица трябва да е задължителна политика. Трябва да се работи и в посока на премахване на гетата и недопускане на незаконни строежи, както и мерки срещу това тези хора да се издържат само от социални помощи. Идеята е след този разговор всичко казано и предложено да бъде обработено и в крайна сметка до предложим под формата на една концепция, която да бъде гласувана в Министерския съвет'', заяви още Каракачанов.

Вицепремиерът призова политиците да си наложат известна цензура  относно това как боравят с етническия етнос и как го използват, или в противен случай никоя концепция няма да даде нужния ефект.

Последвайте канала на

Владимир Василев
4059 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
асд

2019.03.26 | 17:22

15

предизборни лафове на шкембе войводата. накрая резултата ще е 0.00000 в период, едни пари излапани, циганите озверени, чуждата агентура под формата на неправителствени организации ще се развиленее да им пази правата и свободите. от цялата работа нормалните българи ще операт пешкира.

Шошо

2019.03.26 | 15:43

6

Бай ви Тошо къде го боготворите и изпитвате носталгия, нищо не направи с мангалите.

2019.03.26 | 17:20

14

Напротив ! При бай ТОШО мангалите си налягаха парцалите и не смееха да гъкнат ! Бачкаха ! И ядяха бой когато се наложи , а не биеха полицаите като сега ! Тиквата далеч не е бай Тошо за съжаление , а само негов теляк !

ййййй

2019.03.26 | 16:17

13

И Бразилците се изнасят за Германия и българите за ЕС !!!! Това е вашата интеграция всички се изселват и оставят празна територия за евреите .

Пламен

2019.03.26 | 16:07

12

Така.. циганите трябва да си живеят в гетата,като всички данъци трябва стриктно да си ги плащат+тока и водата!В училищата не трябва само да си ядът баничките ами и да учат,като изпитите бъдат същите каквито и за българските деца.И връщане на смъртното наказание!!!

????

2019.03.26 | 15:55

11

Не е ли по-добре,първо да ИЗЯСНИМ случилото се с "ПАСПОРТИТЕ" и тогава всичко останало,"другарю" Каракачанов?

hmmmmmmmmm

2019.03.26 | 15:54

10

trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrt

hmmmmmmmmm

2019.03.26 | 15:53

9

trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrt

Няма оправия

2019.03.26 | 15:49

8

Каракачанчето иска да премахва гетата и да ги социализира. Всичко хубаво, само да не направят същата глупост като при бай Тошо да им раздадат безплатни апартаменти по първите етажи на блоковете и българите масово да пропищим. Този филм сме го гледали вече. Проблемът няма решение. Единствен вариант е да влезем в Шенген и ромите масово да се изнесат към Европа, обаче тамошните хора също ще пропищят и бързо-бързо ще ни ги върнат...

2019.03.26 | 15:45

7

България е на дъното на Европа заради ГЕРБ ! Те защитават циганите ! Където е ГЕРБ , там е смъртта, бедността , мизерията , престъпността и измамата ! Или тока , или водата , или данъците , или цените на бензина увеличават и на всичкото отгоре крадат и се хвалят , че добре управлявали ? Корупция до шия ! ДОЛУУУУУУУ !

Димитър

2019.03.26 | 15:35

5

Всеки нормален българин,на който му е писнало от липсата на равнопоставеност би трябвало да подкрепи концепцията.Вече оттам как ще работят институциите по прилагането й е не по-малко важен въпрос.Нека се приложи концепцията за интеграцията им.Нека се приложи пакета за насърчаване на образованата раждаемост.Това са все стъпки за уеднаквяване на правата и задълженията на всички социални групи.

Добави коментар

Водещи новини