Андрей Новаков разкри от какво е най-горд по време на мандата му като евродепутат

  • 26 март 2019 14:30

  • 980
  • 2
© Novini.bg

Европейският парламент гласува и увеличи бюджета за България само преди няколко седмици. Това означава повече средства във всяка българска община и след 2020 година при това на фона на закани, че парите трябва да спрат.

Това заяви пред камерата на Novini.bg в Брюксел евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков. "Позицията на Европейската комисия е такава, че парите трябва да се увеличат. Позицията на Европейския парламент е такава, че парите трябва да се увеличат. Надявам се това окончателно да се случи, защото това касае всеки един от българските граждани. Това, което правим по пакет "Мобилност", може да касае 300 000 души, които са заети в транспорта, но се превърна в национална кауза и вече касае всеки един български гражданин", категоричен беше той.

Новаков разкри и какви са били основните му дейности по време на на 5-годишния му мандат като евродепутат. "Имам няколко инициативи свързани с малките населени места. Едва ли има българин, на който да му е безразлично за някое обезлюдяващо се населено място и село, където е оставил спомени. Вече има повече от 130 села, които са добавени в "Селоводител", преведени са на английски, рекламират се в цял свят и има повече от 10 000 посещения и интерес към тях. По този начин се надявам да сме спомогнали да направим селата по популярни и да успеем да спрем процеса на обезлюдяване", заяви той.

"Имам и друга инициатива, която започнах от самото начало на моя мандат и тя продължава. Нарича се "Еврофинансирай". Заради неразбираемите процедури хората се губят в бюрокращина. За това направихме на български език лесна потребителска платформа, която да е удобна за всеки който търси европейско финансиране. Горд съм и с първата българска програма за млади образовани хора. Тя се казва "Алеко" и финансира с почти 4000 евро всеки одобрен кандидат да се учи на бизнес и предпремачество в САЩ, Сингапур и Израел. Това показва, че България ще остави още една диря тук. Вече кандидатите са 6 или 7 пъти повече от местата, което за мен е знак, че програмата трябва да продължи и трябва да се увеличи бюджета, за да се даде възможност на повече хора да кандидатсват. Има голям интерес и от българи. Повечето от тях са кандидатствали за САЩ и се изчаква за издаване на визи. Към края на годината българите бяха третите по брой кандидатствали след испанци и италианци", добави Андрей Новаков.

"Брекзит е кошмар, от който англичани и европейци не могат да се събудят вече две години. Този кошмар всеки ден става все по-тежък. Първо трябва да кажа, че ЕС свърши своята част от работата. Второ България е взела всички мерки, каквото и да се случи, българите да бъдат защитени във Великобритания. Аз се надявам в Лондон да вземат конструктивно решение, което да е в името на хората. Много се каза за всички европейци, които живеят и учат във Великобритания, но има и много британци, които учат, работят и живеят в Европа. Това са хора, чието бъдеще е неясно. Великобритания трябва да вземе час по-скоро решение, за да има яснота", заяви българският евродепутат по повод горещата тема за Брекзит.

По материала работиха Галя Георгиева и Филип Епитропов

Последвайте канала на

980 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Michelle#

2019.03.28 | 09:46

2

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук.........>> T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m

Arcadium

2019.03.28 | 08:19

1

От заплатата. От какво да е, герберското протеже.

Добави коментар

Водещи новини