Вицепремиерът Николова към Съвета на децата: Бъдете непримирими с агресията

  • 26 март 2019 11:24

  • 231
  • 1
Вицепремиерът Николова към Съвета на децата: Бъдете непримирими с агресията
© Министерски съвет

Живеем във време, в което технологиите и дигиталният свят са неизменна част от живота ни. Възползвайте се от тях, но не допускайте те да ви обсебят и да властват в ежедневието ви. Бъдете непримирими към агресията във всичките ѝ форми и сигнализирайте държавните институции при случаи на насилие. С тези думи заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и се обърна към участниците в първият за тази година Съвет на децата към Държавната агенция за закрила на детето, съобщиха от правителствената пресслужба.

Вицепремиерът призова участниците с поведението си да дават личен пример. Покажете на своите връстници толерантност, съпричастност, отзивчивост, отстояване на обществено значими каузи, нулева търпимост към несправедливостта, неграмотността и безделието, заяви Николова. Тя подчерта, че членовете на Съвета на децата са част от гражданското общество и заедно с представителите на държавните институции могат да направят заобикалящата ги среда по-благоприятна.

В рамките на форума бяха включени обучения за безопасността в дигитална среда с представители на ГДБОП, работа с мобилно приложение за защита на децата в интернет и програма за младежки лидери.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
231 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asd

2019.03.26 | 11:49

1

колкото повече се борят с неравенството, толкова по голямо става, то. колкото повече с агресията - толкова по голяма става тя. с простоитята също. с корупцията също. има някаква символика във всичко това. агресията е в резултат на безнравсветнноста, бездуховността и аморализацията на обществото ни - това е причината, а тия търсят да лекуват повърхностни фактори, които всъщност са част от резултата. не им стигат умсветени възмозностти да погледнат по на дълбоко в проблемите. виждат само повърхността и дрънкат алабализми, измислят стратегии, глупости докато си изкарат мандата, да си вземат парите, да завъртят някоя далавера с разни фондове и после да прехвърлят вината на другите.

Добави коментар

Водещи новини