Първан Симеонов: В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов

  • 25 март 2019 12:43

  • 5540
  • 28
Първан Симеонов: В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов
© Булфото (архив)

В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов. Това каза в интервю за "Фокус"  политологът Първан Симеонов, директор на "Галъп интернешънъл", по повод оставките в кабинета заради скандала с апартаментите на управляващи.

По думите му евентуална трета оставка е въпрос на вътрешнопартийни баланси.

Лобитата в ГЕРБ, които най-общо могат да се сведат до две – едно по-партийно, по-действащо по устав лоби и един кръг, който винаги е бил по-гъвкав, по-европейски, от известно време гледат на Борисов като на човек, който започва да слиза от сцената. Не утре, не вдругиден, но все някога. Все повече, особено край реденето на листите на ГЕРБ, проличаха вътрешните различия, коментира Симеон Първанов. Според него тези вътрешни различия се задълбочават до степен, че от ситуации като днешната може да зависи как ще изглежда ГЕРБ, след като някога Борисов даде крачка назад.

ГЕРБ винаги са имали два различни стила. Около партията имаше фигури като Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, Реформаторски блок. Винаги за баланс на това Борисов е използвал фигури като г-н Цветанов, партията, понякога дори ДПС. Винаги е изглеждало, че Борисов обича да има два крака, на които да стъпва. Напоследък основният опорен крак е останал един и той се концентрира около Цветанов, който запази прозападна легитимация. Струва ми се, че сме свидетели на сюжет, в който стремежите на Цветанов биват оттласвани от вътрешни сили. Чудя се това става ли с благословията на Борисов и отговорът е може би да.

Има и международен аспект този скандал, не на последно място той идва след като на два пъти Цветанов волно или неволно удари имиджа на Борисов с два големи комуникационни гафа - с мюфтийството и с преференциите. Това сега прилича на контраудар, всичко това обаче е в сферата на спекулацията, каза още политологът. Според него прекаленото оттегляне на Борисов от оперативната политика в посока международна политика прави така, че Цветанов става доста силен. Случващото се е част от вътрешнопартиен опит той да бъде върнат на мястото му, обясни Първан Симеонов.

 Сагата "Апартаментгейт" е голям подарък от синята опозиция за червената, заяви политическият анализатор. Според него до момента сините не успяват да превърнат това в позитив за себе си, тъй като разговорът за проблемите се води по оста ГЕРБ срещу ГЕРБ или срещу БСП, а сините не се спрягат. Това, че разкритието идва от тяхна страна, по-скоро е алиби на левицата, тъй като не тя хвърля обвинения върху управляващите, допълни той.

Това е шансът на БСП да остави ГЕРБ "да се пържи в собствения си сос" – левицата не го умее много добре, а трябва – казвам това като политически анализатор, а не като съветник. Нека оставят ГЕРБ да си консумира грешката, защото ако БСП започне да удря моментално, то мнозина ще си кажат – "Ето, левицата пак напада ГЕРБ".

На второ място обаче БСП също са в много уязвима позиция в момента, тъй като подозирам, че подобна информация може да се извади и за техни хора, коментира Първан Симеонов и прогнозира, че ГЕРБ ще постъпи както обикновено – ще укори опозицията в същото, в което биват обвинени управляващите в момента. Стигането до извода "всички са маскари" отново отваря търсенето на някой генерално нов на политическата сцена, обърна внимание политологът.

Той припомни, че досега ГЕРБ винаги са успявали да се справят в такива тежки ситуации, тъй като разполагат с много хора, ангажирани в администрацията. Те ще останат лоялни на управляващата партия, но въпросът е някой да им покаже на кого персонално да останат лоялни и в кой е силата – Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г или Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, коментира още Първан Симеонов. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5540 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар

2019.03.25 | 13:52

15

hasledstvoto na pojarnikariat premier za nego i negovite blizki e otkradnati miliardi a za balgaria i balgarskiat narod negovoto nasledstvo e glad i mizeria.

Избирател

2019.03.25 | 17:29

28

Научи се дапишеш на български бе червен боклук, който харчи народните, откраднати пари някъде из Европа или Америка!

Избирател

2019.03.25 | 17:28

27

NIkola, Nikola, Nikola да ти е.ба майката проста комунделска!

2019.03.25 | 14:35

23

ПЪРДЯН СИМЕОНОВ - ЧЕРВЕН ПЪРДЯЛНИК

2019.03.25 | 15:49

26

На кольо голфъра първана

Седесарската банда, завзела властта

2019.03.25 | 15:25

25

граби като за последно.

това е толкова просто и логично

2019.03.25 | 13:09

3

НАЛИ ЗНАЕТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧВА С ГЛУТНИЦА ЧАКАЛИ, КОГАТО ПЛЯЧКАТА(МЪРШАТА) СВЪРШИ – ЗАПОЧВАТ ДА СЕ РАЗКЪСВАТ ЕДИН ДРУГ!

п.п. Всички съвпадения НЕ СА СЛУЧАЙНИ!

до това отдолу

2019.03.25 | 14:47

24

В твой стил:
С какво го „разцепи“ с език ли?
Всеизвестен факт е, че в герб, троловете ги избират по дължина на езика и по интелект, по нисък от този на „молитвената закуска“.

Кажи на шефа си, който, евентуално, може сам да си връзва връзките на обувките, да ти смени листчето с „опорките“!

2019.03.25 | 13:26

6

твоя г*з се разцепи трол долен, за това те захвърлих и го натеглих на майка ти отрепко червена

2019.03.25 | 14:31

22

ЧЕРВЕН ГЛУПАК

ГЕРБО ТРОЛ

2019.03.25 | 14:19

21

само един противоБългарски лайнар и сбъркан психичнО гербо трол може да мисли така

2019.03.25 | 14:09

18

Щом червените шамани вият на умряло, значи ГЕРБ ще спечели изборите.

2019.03.25 | 14:18

20

само един противоБългарски лайнар и сбъркан психичнО гербо трол може да мисли така

НА ЛУКАНОВ И ВИДЕНОВ ВНУЧКИТЕ ИМ НИНОВА ЙОНЧЕВА

2019.03.25 | 14:12

19

БСП УБИВАХА ХОРА, ЗА ДА ИМ ВЗЕМАТ АПАРТАМЕНТИТЕ. КРАДЯХА ПРЕДПРИЯТИЯ И КУФАРЧЕТА, ЗА ДА СИ КУПУВАТ.
ДА НЕ НИ УЧАТ НА МОРАЛ!!!
МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я. Няма да има предсрочни избори и победа няма да имате. Народът няма да ви позволи повече своеволия и грабежи. Бедният НАРОД НЕ ВИ ИСКА!!! няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

Избирател

2019.03.25 | 13:57

17

Червени боклуци, на щат при бесепарската банда на Спосрано 20, идолопоклонници на унищшожителите на България, крадците на милиарди и фирми за милиарди, успокойте се! Ще има достатъчно въздух да го духате на 26 Май, мама ви нагла комундеклска! ДОЛУ БСП и нейните лакеи!

Добави коментар

Водещи новини