Михаил Екимджиев: Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите

  • 24 март 2019 18:53

  • 15603
  • 33
Михаил Екимджиев: Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите
© БТВ

Има едно клише, че трябва компетентните органи да приключат проверките и тогава да си правим изводи дали има престъпление. Само в наказателното право обаче има принцип, че всеки е невинен до доказване на противното. В гражданското право вината се предполага. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ адвокат Михаил Екимджиев по повод скандала с апартаментите на властта.

Всеки политик става такъв не само, за да обгрижва егото си и да придобива благини, всеки политик трябва да е наясно, че той поема изключителни отговорности и трябва да си налага значителни ограничения. Всеки политик трябва да си удържа нагоните, ако иска да оцелее в политиката, заяви адвокат Екимджиев.

Става въпрос за очевидно неглижиране на този принцип, на необходимостта водещите политици да вдъхват доверие на гражданите, да са за пример. Защо например ние да спазваме закона, след като ежедневно виждаме хората, които сме избрали, да правят каквото си искат в името на своя частен интерес, коментира юристът.

В случая за морала има тежки пропадания и щети, които могат да бъдат минимизирани само чрез санкции. Г-н Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите. Знаем за скандала преди няколко години за шестте апартамента – за два от тях получихме нелепи обяснения за наивници, това беше фарс. Надявам се този път да не се стигне до фарс, а да бъде нещо по-близо до трагедия за участниците в този нелеп спектакъл, заяви адвокат Екимджиев.

Скандалът е толкова тежък, че ГЕРБ нямат много полезни ходове. Тук съмненията са твърде много. Очаквам Цветанов да си подаде оставката - така би запазил някакъв шанс да се върне в голямата политика и би минимизирал репутационните щети, които за втори път нанася на партията. Това е вътрешен проблем на партията, но мислещите хора трябва да настояват за това, посочи адвокат Михаил Екимджиев.

Законът позволява един имот да се продава на данъчна оценка, но законът не позволява да се впише на данъчна оценка, а в същото време да се продаде на по-висока цена. Това е една категорична данъчна измама, която се е превърнала в масов спорт в България и се толерира от хората във властта, защото те най-често се възползват от нея, каза още юристът.

Константин Тодоров
15603 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.24 | 18:58

1

Достойно е да се подаде оставка. Престъпно е да си следствен и да ставаш евродепутат. Това прави престъпницата и руска агентка, Елена Йончева.

ПЕДАЛ-ГЮРО

2019.03.25 | 06:31

26

фалшивия ТРОЛ на МОДЕРАТОРА.

2019.03.25 | 00:56

23

Като, свински черва са се оплели, няма размотаване. Не ми се вярва някой от двамата да си подаде оставката.

АЗ

2019.03.24 | 20:54

11

Гюро,Гюро,ти кой очакваш да си подаде оставак,Цветанов ли,ами ако той се наложи да си тръгне ще повлече много хора с него,първият е Борисов-те открай време си знаят картите и продължават да си мълчат един за друг....но наложи ли се единия да си тръгне,ще стане ИНТЕРЕСНО

2019.03.24 | 19:06

2

ЦЯЛАТА ЧЕРВЕНА МАФИЯ Е ЗАКВИЧАЛА, ЦВЕТАНОВ ИМ РЕЖИ КРАДЛИВИТЕ ПИПАЛА

2019.03.24 | 19:06

3

Екимджиев е тежък рецидивист по отношение на правото

2019.03.24 | 20:55

12

И дъбок идиот с наполеонов комплекс!!Върви при мангалите,импотентен кретен,за да си чещеш задника, педал

2019.03.24 | 19:15

4

този комунист да пукне по-скоро

s

2019.03.24 | 19:18

5

Не трябва да се допускат до избори номинирани в родината си за евродепутати хора,ако са следствени по каквито и да са дела.Това трябва да стане норма,т.е.закон на Европейския съюз.В противен случай Европейският парламент ще се превърне в убежище на престъпници,целящи да избегнат правосъдието.

Хамлет Цвъкунов

2019.03.24 | 19:25

6

Да имаш или да нямаш, за едната оставка... това е въпросът!

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.03.24 | 19:29

7

ЦАРСКИ БСП БОКЛУК БСП УБИВАХА ХОРА, ЗА ДА ИМ ВЗЕМАТ АПАРТАМЕНТИТЕ. КРАДЯХА ПРЕДПРИЯТИЯ И КУФАРЧЕТА, ЗА ДА СИ КУПУВАТ.
ДА НЕ НИ УЧАТ НА МОРАЛ!!!
МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я. Няма да има предсрочни избори и победа няма да имате. Народът няма да ви позволи повече своеволия и грабежи. Бедният НАРОД НЕ ВИ ИСКА!!! няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

Марин

2019.03.25 | 00:11

21

Вземай си хапчетата и мълчи.Простак.

2019.03.24 | 19:35

8

По-нелепа ситуация едва ли може човек да си представи:български депутат със свален имунитет,за да бъде разследван в родината си за извършено престъпление и евентуално да получи обвинение и присъда,да се сдобие с европейски имунитет.Такава постановка на нещата подкопава доверието на хората в европейските институции.

gencho

2019.03.24 | 19:39

9

Tazi chervena gnida,posochva samo Cvetanov,neka se proiznose prokoraturata,vie ste edin ot chervenite mosennici,sasto zabokatjali nezakonno,kato gr.Ninova Joncheva.

2019.03.24 | 19:58

10

Цветанов е много тежък случай на престъпник - рецидивист ! Т.е. закоравял престъпник , който , ако не влезе в затвора , ще продължи с престъпленията си ! ГЕРБ е мафиотска структура , на която той е главния организатор ! Затова трябва да се разпусне , двамата главатари на съд и по етапния ред в килията !

>>>

2019.03.24 | 21:22

14

цветаноф да се застреля като куче,не може да руши образа на великият дон суджук,или може

2019.03.24 | 21:01

13

а ти трябва да правиш бибитки на Позитано комунистически трол долен !

Добави коментар

Водещи новини