Младежите от ГЕРБ-Перник стартираха кампания "Непознатия Перник"

  • 24 март 2019 17:48

  • 487
  • 2
Младежите от ГЕРБ-Перник стартираха кампания "Непознатия Перник"
© Пресцентър ГЕРБ

С поредица от инициативи под надслов "Непознатият Перник" МГЕРБ ще отбележат 90-та годишнина от обявяването на Перник за град, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Началото на кампанията младите хора поставиха с изработване и монтиране на две информационни табла в Природен парк "Витоша". Инициативата бе съпътствана с поход в Природния парк, с който те насочиха обществения фокус върху едно прекрасно място за активен отдих на перничани и гостите на града. Мястото не е избрано случайно, тъй като то се свързва с развитието на туристическото движение в България.

В инициативата участие взеха областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров, организационният секретар Владислав Караилиев и зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев, които изразиха удовлетворението си както от постигнатия резултат, така и от социалната ангажираност на младите хора.

Първата табела беше поставена в началото на Природен парк "Витоша". Тя разказва историята на Туристическото движение в Перник. Втората - в близост до хижа "Селимица", като съдържа любопитна информация за хижата и нейните строители.

Младежите от ГЕРБ благодариха на Регионален исторически музей-Перник, които съдействаха с информация и снимки.

С тази инициатива даваме началото на мащабна кампания, с която ще покажем важни събития и лица от историята на града, оставили траен отпечатък в развитието на България и Европа. Ще представим прелюбопитни факти от "Непознатия Перник", които не се изчерпват единствено с индустриалното развитие и средновековната крепост, сподели областният координатор на МГЕРБ-Перник Александър Александров.

Младежите отправиха своето послание да запазим красивата българска природа и да споделяме прекрасни мигове с нашите близки и приятели.

Последвайте канала на

Novini.bg
487 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.03.25 | 05:17

2

8 ЧОВЕКА ОТ ПЕРНИК?ТОВА ЛИ Е ГЕРБ ПЕРНИК?МИ ТЕ СА ЖИВИ УМРЕЛИ КАТО ДОЙДАТ ИЗБОРИТЕ.

Kim

2019.03.24 | 18:21

1

ДКМС Перник. Малоумници.

Добави коментар

Водещи новини