Йотова: Въпросът вече не е в аргументите на Цачева, а в аргументите на ГЕРБ и Борисов

  • 23 март 2019 14:55

  • 1905
  • 10
© Пресцентър Президентство

Въпросът вече не е в аргументите, които ще изложи Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, а в аргументите, които ще защитят ГЕРБ, мнозинството и министър-председателят. Това каза пред журналисти в Стара Загора вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , по повод оставката на правосъдния министър Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 заради информация в медиите за апартамента ѝ.

Дали ще има други оставки - ще видим. Оставката винаги е индивидуален акт. Надявам се, че Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 разбира какво прави. Казах, че премиерът е на ход. Очевидно съм имала някакво предчувствие по темата, заяви Йотова.

Въпросите за дефицита на лидерство, на големи идеи и каузи, за ролята на жената в обществения и политическия живот е поставила по-рано вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в изказването си на тема "Жените лидери във века на дефицит на лидери" на международна конференция "Жените на Балканите в следващите 100" в Стара Загора, съобщиха от прессекретариата на Президента.

Форумът е част от събитията, посветени на 100-годишнината от създаването на международната организация "Зонта интернешънъл", която обединява над 30 хил. членове в 63 страни.

"Поздравявам ви за дейността, отдадена на жените, за стремежа ви към разбирателство, мир, справедливост, зачитане на човешки права", е отбелязала Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и е добавила, че в XXI век воювани с десетилетия права са пред сериозно отстъпление.

Вицепрезидентът е определила "Зонта" като ярък пример за това как една идея може да се превърне в успешна кауза и да спечели толкова много приятели в цял свят, как може да лобира за защита на своите идеи, при това на високо ниво - в ООН, УНИЦЕФ, ЮНЕСКО, Съвета на Европа.

Погълнати от ежедневието и дребнотемието забравяме за големите каузи и идеи. Къде са днес големите визионери, смелите хора, които да отстояват своите идеи, е запитала риторично Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Понятието лидер загуби своето съдържание. Силата на заеманата позиция не го уплътнява. Съвремието ни е пълно с авторитети, които управляват по силата на служебното си положение, е посочила вицепрезидентът.

По думите ѝ патовите ситуации, кризите са тест за истинското лидерство. Днес провалите са повече от успешно взетите тестове, е заявила вицепрезидентът.

Според вицепрезидента полът на бива да е фактор дали един човек може да бъде добър лидер или не. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , е добавила, че неравенството между половете е една от най-старите форми на неравенство и все още е част от ежедневието в много страни.

В изказването си Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , постави въпроса за все още съществуващия стъклен таван за жените в тяхното развитие. Вицепрезидентът е посочила редица професионални сфери, които са запазена територия само за мъжете, като областта на информационните технологии например, допълниха от президентството.

Днес жените на високи управленски постове не липсват, но паритетът все още е далеч, е отбелязала вицепрезидентът и е посочила квотите, които са практика в редица страни, като начин за неговото постигане.

Вицепрезидентът е съжалила, че не се е чул гласът на мъжете в дебатите за борбата с домашното насилие и насилието върху жени.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , е носител на отличието Жълта роза за принос към каузите на "Зонта". Вицепрезидентът е патрон на миналогодишния благотворителен Бал на жълтата роза в подкрепа на талантливите деца от музикалните училища в Широка лъка и Котел, пише още в съобщението.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1905 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.23 | 20:02

10

Достойно е да се подаде оставка. Престъпно е да си следствен и да ставаш евродепутат. Това прави престъпницата и руска агентка, Елена Йончева.

2019.03.23 | 19:03

9

И тая като Мадурко, нямат нищо президентско в тях. Те са разединители, а не обединители на нацията, комунисти.

2019.03.23 | 18:27

8

Мръсни комунисти заради вас сме на този хал

иван димитрОФ-

2019.03.23 | 15:23

7

ДЕЖУРНИЯ АНОНИМЕН ГРОБАРСКИ ТРОЛ НА САЙТА. ВСЕКИ ДЕН,СЕРЕ ТУК.

ПЕДАЛ-ГЮРО

2019.03.23 | 15:17

6

ГРОБАРСКИЯ ПЛАТЕН ТРОЛ-ДЖЕНДЪР, ВСЕКИ ДЕН СЕРЕ ТУК .

Умник Гюро

2019.03.23 | 15:09

3

Достойно е да се подаде оставка. Престъпно е да си следствен и да ставаш евродепутат. Това прави престъпницата и руска агентка, Елена Йончева.

ПЕДАЛ-ГЮРО

2019.03.23 | 15:10

5

ТРОЛА ОТ САЙТА НА ЦВИНОКИО.

Умник Гюро

2019.03.23 | 15:07

1

Фатмак Радев и свиня Илияна също трябва да се подложат на имотна проверка. Както трябва и да докажат откъде взеха стотиците милиони за тяхната предизборна кампания? Ние всички знаем истината - следите водят към Кремъл и руските тайни служби.

ПЕДАЛ-ГЮРО

2019.03.23 | 15:09

4

МОДЕРАТОРСКИЯ ДЖЕНДЪР-ТРОЛ. ЗА КРАЖБИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ МУ ЦВИНОКИО и ГЕРБЕРАСТКАТА ШАЙКА ,РУСНАЦИТЕ МУ ВИНОВНИ.

САЙТА НА ЦВЪКИ и ПЕЕВСКИ

2019.03.23 | 15:07

2

А МИНИСТЪРА НА СПОРТА И ОСТАВКАТА , КОГА ЩЕ СЪОБЩИТЕ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини