Великотърновският митрополит Григорий благодари на Цветан Цветанов

  • 22 март 2019 11:38

  • 342
  • 1
Великотърновският митрополит Григорий благодари на Цветан Цветанов
© ГЕРБ

Великотърновският митрополит Григорий изказа сърдечни благодарности към председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за финансовата подкрепа на правителството за изграждането на библиотека към Митрополията.

С постановление на Министерски съвет в края на миналата година бяха отпуснати 1,5 млн. лв. за църковната библиотека, която ще се превърне в наследник на книжовността на Патриарх Евтимий. „Много сме доволни, това е голяма помощ, която дължим на г-н Цветанов като народен представител от Великотърновска област, защото той запозна правителството с необходимостта да бъде изграден този нов книжовен център”, каза дядо Григорий. Сградата, която навремето е национализирана, е била ползвана за детска градина, а сега отново придобита от митрополията.

Сега сградата има спешна нужда от ремонт. В църковната библиотека ще има 35 000 заглавия, като фондът ще се обогатява непрекъснато. Великотърновският митрополит каза още, че ще положи всички усилия ремонтните дейности да завършат до края на годината, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
342 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ана Тема,Цвъки!

2019.03.22 | 11:58

1

Когато някой ден Цвъки Молитвата се пресели извън шестЯх си апартамента, ще трябва да го канонизират, защото е живял праведно и е бил най-големият любител на"молитвени закуски",от които най-много облаги чрез молитвите му е получавал целокупния български данъкоплачещ.

Добави коментар

Водещи новини