Цветанов и Ева Майдел поднесоха цветя пред саркофага на цар Калоян в църквата „Св. 40 мъченици“

В старата българска столица днес отбелязваме празника на Велико Търново и годишнината от славната победа в битката при Клокотница от 1230 г. Днес почитаме и героизма на нашите предци! Това написа председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ по повод празника на Велико Търново.

С кмета Даниел Панов, който е домакин на празничните прояви, с евродепутата Ева Майдел, колеги и граждани от Велико Търново поднесохме цветя и сведохме глави пред саркофага на великия български цар Калоян, който се намира в двора на църквата „Св. 40 мъченици“.

По време на празника кметът Панов съобщи, че градът е поискал статут на културна и духовна столица на България. Велико Търново го заслужава и вярваме, че това е само въпрос на време, каза кметът.

Дядо Григорий поръси за здраве всички официални лица на събитието. Той ми благодари за подкрепата, която оказах за отпускането на средства за изграждането на църковна библиотека. Колкото книги има в този храм на познанието - толкова блажени години да има във вашия живот, пожела ми владиката.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет