Нено Димов с коментар за състоянието на Шабленското езеро

  • 22 март 2019 07:36

  • 461
  • 0
Нено Димов с коментар за състоянието на Шабленското езеро
© Нова телевизия

.Темата за имотите на част от управляващите ми изглежда като начална предизборна кампания. Всяка една следваща предизборна кампания се развива все по-компроматно, но това не е само в България. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов в сутрешния блок на Нова телевизия. 

"Шабленското езеро е давало вода за напояването на над 10 хиляди декара земеделска земя. Имало е перманентно източване. В момента езерото е затлачено от тиня, водното огледало и рибата намаляват. Ще бъдат изградени съоръжения, които да подобрят състоянието му. Искаме да вкараме повече кислород в езерото", каза още той. 

"На картираното място има само зараждащи се дюни", разкри Димов за състоянието на Шабленското езеро

"Глобата за хорото край Седемте Рилски езера, е плетена доброволно и малко след издаването на наказателния акт", допълни министърът.  

"До момента няма индикация за замърсяване на българска територия, но положението не е същото на сръбска територия", завърши Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе относно качеството на водите в река Драговищица.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
461 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини