Одобрен е проект на споразумение за създаването на Офис на Световната банка за споделени услуги и други функции в София

  • 10 април 2019 16:08

  • 213
  • 1
Одобрен е проект на споразумение за създаването на Офис на Световната банка за споделени услуги и други функции в София
© Novini.bg

Министерският съвет одобри проект на Споразумение между правителството на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие („Световна банка“) за предоставяне на подкрепа за установяването и функционирането на Офис на Световната банка за споделени услуги и други функции в гр. София. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Тази структура ще осигури възможност за непрекъсваемост на дейностите по предоставяне на услуги в областта на информационните технологии, финансовия мениджмънт и управлението на човешките ресурси. Предвижда се в нея да бъдат ангажирани голям брой ИТ специалисти и други висококвалифицирани и мотивирани експерти, които ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка, и ще бъдат ангажирани с разработването на продукти с висока добавена стойност.

Реализацията на проекта ще се осъществява поетапно. Началната фаза се очаква да стартира през юли 2019 г. Пълният капацитет от над 300 заети места се планира да бъде достигнат в петгодишен срок.

Установяването на Офиса в България ще има положително влияние върху икономическата среда в страната - ще способства за осигуряването на работни места за високотехнологични специалисти и за надграждането на потенциал в сектори с висока добавена стойност. В допълнение, присъствието на авторитетна организация като Световната банка в България ще издигне допълнително престижа на страната ни пред международната инвеститорска общност като атрактивна дестинация за бизнес и инвестиции.

Групата на Световната банка е международна финансова организация, състояща се от пет институции, чиито глобални цели са намаляване на бедността, стимулиране на икономическото и социално развитие и подобряване на жизнения статус на населението. Централата на Групата е във Вашингтон. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
213 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ааа може би

2019.04.10 | 17:30

1

СИГУРНО Е ЗАВЪРШИЛА НЕЩО И ДРУГАТА ЩЕРКА НА ЦВЪКО И И ТЪРСЯТ ДОБРЕ ПЛАТЕНО МЕСТЕНЦЕ - ДА ПЛАЩА ТОКА НА АСАНСЙОРЧЕТО?

Добави коментар

Водещи новини