Очаквайте на живо в Novini.bg - Бойко Борисов и Антонио Таяни откриват бронзов бюст на Атанас Буров в ЕП

  • 21 март 2019 07:14

  • 1046
  • 2
Очаквайте на живо в Novini.bg - Бойко Борисов и Антонио Таяни откриват бронзов бюст на Атанас Буров в ЕП
© Булфото (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 21 и 22 март в Брюксел.

В четвъртък държавните и правителствени ръководители във формат ЕС-27 ще проведат заседание за обсъждане на последните събития след нотификацията от Обединеното кралство съгласно член 50.

Преди да започне работната сесия на Съвета министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент ще открият изложбено пространство “Атанас Буров” в сградата на ЕП. За първи път в историята на институциите на ЕС част от Европейския парламент ще носи името на български общественик. Атанас Буров е европейски демократ и държавник, работил усилено за въвеждането на модерни за времето си европейски практики в България. Решението за
именуването на част от централната сграда на ЕП в Брюксел на Атанас Буров бе одобрено от ръководството на Европейския парламент в края на миналата година по инициатива на български евродепутати. По време на официалната церемония ще бъде открит също бронзов бюст на Атанас Буров и паметна плоча за делото на българския общественик.

От Novini.bg ще излъчим на живо тържествената церемония по откриването директно от Брюксел.

На 22 март лидерите на страните членки ще се срещнат с министър- председателите на Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия за отбелязване на 25-годишнината от създаването на Европейското икономическо пространство. По-късно на втората работна сесия на Европейския съвет държавните и правителствени ръководители на ЕС ще обсъдят укрепването на европейската икономическа база, изменението на климата, предстоящата среща на върха ЕС-Китай, както и начините за борба с дезинформацията.

В началото на заседанието се очаква президентът на Румъния, който представлява текущото ротационно председателство на Съвета на ЕС, да запознае лидерите с работата и напредъка по приоритетите на Румънското председателство.

Филип Епитропов
1046 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.03.21 | 07:25

1

АТАНАС БУРОВ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ РУСОФИЛ . ДО ПОСЛЕДНИЯ МИГ ОТ ЖИВОТА СИ.

Опорна точка

2019.03.21 | 07:51

2

Да се внушава :" Таяни е прост"! Виж нещо ако има начин!

Добави коментар

Водещи новини