От икономическото министерство върнаха бонусите

  • 02 март 2012 19:11

  • 992
  • 2
От икономическото министерство върнаха бонусите
©

Членовете на политическия кабинет на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) са възстановили средствата, начислени им в рамките на Фонд „Работна заплата” за добра работа и извънредно работно време. Това съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Зам.-министър Иво Маринов е възстановил 10 195 лв., зам.-министър Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: – 12 769.37 лв. (от „Фонд за извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения“ и от ДМС) в сметката, разкрита от Министерство на финансите. Началникът на политическия кабинет е превела 9935 лв. във Фонд за лечение на деца към МЗ.

Членовете на кабинета на министерството управляват и контролират три от най-важните за икономиката сектори – добивна и преработваща промишленост, енергетика и туризъм. Под шапката на министерството са събрани и 12 агенции с общо 2277 служители. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма и заместниците му упражняват правата на собственост на държавата в 238 предприятия, в които работят още десетки хиляди работници и служители.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко не е получавал бонуси или каквито и да е други форми на допълнително материално стимулиране в рамките на мандата си. Средствата, които е получил над заплатата си, са по силата на Закона за безопасно използване на ядрената енергия – от Фонд „Извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения” и Фонд „Радиоактивни отпадъци”. Парите, получени от тях, той е дарил още през миналата година за лечение на дете, болно от детска церебрална парализа. Министърът е декларирал необходимото по темата пред премиера.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
992 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.03.04 | 21:28

2
izrodi mrasni na besilkata va6ta mama gadove izpihte krav4icata na bedniq balgarski narod.............
parvanov

2012.03.04 | 10:04

1
stani6ev ti li si be...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини