Бивш министър на външните работи: На британците им писна от скандалите и преговорите около Брекзит

  • 17 март 2019 17:53

  • 1238
  • 2
Бивш министър на външните работи: На британците им писна от скандалите и преговорите около Брекзит
©

Хаосът около Брекзит се пренася от Великобритания в Европейския парламент. Има възможност в последния момент да се постигне сделка, стига нервите и сърцето на г-жа Мей да издържи на това напрежение. Това коментира в предаването „120 минути” по БТВ бившият министър на външните работи в правителството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на през 2007 г. Милен Керемедчиев.

Той допълни, че проблемът се прехвърля и в Брюксел заради разделението между евролидерите.

„На 2 юли евродепутатите ще се закълнат и ще влязат в залата на парламента. Дори да бъдат избрани британски евродепутати, докато не влязат в пленарна зала, има възможност да се поправи този по-голям хаос, който би се случил”, каза Керемедчиев.

Бившият министър припомни, че има решение на Европейския парламент да се намали броят на депутатите от 751 на 705. Той допълни, че 10% от депутатите в Брюксел са от Великобритания. „73 евродепутати са от Великобритания. Ако държавата стигне до европейски избори, те ще бъдат хаотични. Ще се покаже лявото разделение на британците. Хаосът се премести в Европейския парламент, защото британските депутати ще могат да гласуват за новия председател на Еврипейската комисия”, заяви Керемедчиев.

Дипломатът е на мнение, че предсрочни парламентарни избори на Острова са слабо вероятни. „И представителят на лейбъристите – г-н Корбин има много нисък процент на доверие. Британският парламент гласува Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в да продължи с преговорите. Това за нея беше като подпечатване на бъдещите ѝ преговори”, допълни бившият министър.

„На британците им писна от тези скандали и преговори, които се водят втора година. Г-жа Меркел смята, че трябва да има по-дълги преговори, но да се стигне до споразумение. Президентът Макрон има друго мнение. Нереалистично е обаче Великобритания да напусне ЕС преди евроизборите”, заяви Керемеджиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1238 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Христакиев

2019.03.18 | 02:24

2

Допускате сериозна грешка ! Това е, бивш зам.-министър !!!

Пипи Дългото Чорапче

2019.03.17 | 19:06

1

Не само на британците - на всички ни писна вече!

Добави коментар

Водещи новини