Корнелия Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост

  • 17 март 2019 12:30

  • 2024
  • 40
Корнелия Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост
©

Предстоят европейски избори, след които Европа няма да е същата. Промяната е неизбежна. Европейските граждани искат справедливост, ново начало и промени в Европа. Политиците на статуквото направиха грешки, допуснаха безпринципни съюзи, загърбиха интересите на хората, прегърнаха интересите на корпорациите и личните си такива. Бюрокрацията окова душата на Европа.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на пленума на партията.

По думите й късогледството на системните партии и липсата на лидерство родиха опасни крайни популистки и националистически идеи и движения. В тази сложна среда ние трябва да възстановим изконните ценности на Европа –социална справедливост, солидарност, свобода, равни права и възможности и достойнство за всички европейски граждани. В България сме на прага не просто на поредните европейски избори. Пред нас има възможност, реална възможност, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и БСП. Нашата цел е победа на европейските избори, предсрочни парламентарни и спечелването им. Вие идвате от цяла България. Знаете от първо лице колко огромна е нетърпимостта към режима на ГЕРБ и Борисов, заяви Нинова.

Докато в цяла Европа страните използват средствата от европейските фондове за растеж и реални неща като болници, пътища, детски градини, училища, у нас те изчезват в корупционната бездна. Сега се формира и европейската прокуратура - специален орган за борба с корупцията. Явно и европейските институции определят този въпрос като един от най -важните. Мнозина от нас работиха по този въпрос и аз им благодаря. Показахме, че сме добър екип, смята тя.

По думите й Елена Йончева се утвърди като лице на тази битка. Тя получи признание за усилията си на нашия най-висш форум-конгреса. Нейните разследвания за корупция достигнаха до европейските медии и институции. Тя е в контакт с европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, с Генерална дирекция "Конкуренция", Генерална дирекция "Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МПС" по въпросите на обществените поръчки с европейски средсва. Тя е смела, задълбочена, педантична в работата си, която може да продължи и на европейско равнище. Не на последно място тя даде надежда на българите, че не всичко е загубено и има кой да се бори с октопода, задушаващ България. Можем да обединим усилията си - тя там и ние тук заедно да продължим тази битка. Елена съчетава в себе си качествата на политик и журналист, който освен борбата с корупцията, отстоява и свободата на словото и независимата журналистика. Елена обобщава образа на човек, който се бори за справедливост и свобода- две основни европейски ценности и ценности на БСП.

Тя не само има най-много номинации на конференциите, но привлича и избиратели извън партията, което бе многократно заявено от хора, които не са част от партията или нейните традиционни поддръжници.

С тези мотиви, ИБ на БСП предлага на Националния съвет на БСП Елена Йончева за водач на листата за европейски избори 2019г.

Последвайте канала на

Novini.bg
2024 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар

2019.03.17 | 12:39

1

БСП УМРЕ

Литекс не е ЦСКА

2019.03.17 | 12:52

7

да живее Чавдар (Етрополе)

11

2019.03.17 | 12:40

2

за да спаси йончева от затвора -сега ще има имунитед - но кьовеши може да помогне пак да я осъдят

Разочарован

2019.03.17 | 12:42

3

БСП е мафиотска организация. Чак сега се усетих, като избраха Йончева. Няма да гласувам за БСП никога повече!

Комунист

2019.03.17 | 14:11

23

Само Гергов не е мафиот

Разочарован

2019.03.17 | 13:07

14

Мисля че Станишев и той е същият като Йончева. Повечето са мафиоти.

Очарован

2019.03.17 | 12:50

6

май щеше да си по-доволен ако бяха номинирали твоя идол - Станишката.

А ДЖЕНДЪР ПЛЮВНЮВЛИЕФ

2019.03.17 | 12:45

4

Е ЗАБРЕМЕНЯЛ ОТ ЕДИН ПЕДЕРАСТ-ПОСЛАНИК.ТИКВАТА и ЦВИНОКИО ,ДА СЕ ГОТВЯТ.

гост

2019.03.17 | 12:50

5

Престъпници - тия са за забрана и изтребване по Закона за изкореняване на разбойничеството на А.Стамболийски

Справедлив

2019.03.17 | 12:54

8

Мръсни комуняги , вие сте проклятието на България...в ада да се държите во веки веков!!!!

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.03.17 | 12:55

9

РУСАТА КРАДЛА И ЛЮБОВНИЦА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КТБ ОБИРЪТ НА ВЕКЪТ ЩЕ БЪДЕ ВОДАЧКА НА ЕВРО ЛИСТАТА НА БСП_МАФИЯТА ХААХАХА МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я. Няма да има предсрочни избори и победа няма да имате. Народът няма да ви позволи повече своеволия и грабежи. Бедният НАРОД НЕ ВИ ИСКА!!! няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

Анонимен

2019.03.17 | 12:57

10

БСП трябваше отдавна да бъде забранена със закон! Това е РЕТРОГРАДНА партия- постоянно дърпа БГ назад в развитието си!!!

2019.03.17 | 13:00

11

РЕТРОГРАДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НАПЪЛНИЛИ БАН

Aз дoceгa глacyвax зa ГEPБ, нo paзбpax

2019.03.17 | 13:00

12

чe ca мaфиoтcka opгaнизaция, ocoбeннo cлeд kaтo ce okaзa, чe вcичko пo дeлoтo Ивaнчeвa e фaлшифициpaнo и пoвeчe ниkoгa нямa дa глacyвaм зa мaфиятa ГEPБ! CAМO БCП!

1

2019.03.17 | 13:11

17

Гласувай за БСП, трол такъв, но първо обясни защо те са единствената партия, начело на която стоят криминогени, като почнеш от видната приватизаторка, минеш през контрабандиста и перач на пари - Кирил ДОбрев, Гергов, ограбил ЦУМ, Слънчев Ден, Пловдивска панаир и стигнеш до Милиончева, получавала ститици хиляди хонорати, само защото е приятелкна на Станишев. И троле, кажи тиези ли криминогени ще донесат нещо добро на България!

2019.03.17 | 13:05

13

смешен червен трол и селяк! Само ГЕРБ бе сельо червен и крадлив!

Добави коментар

Водещи новини