Димитър Гърдев: Нападателят в Нова Зеландия не е самотен вълк

  • 15 март 2019 16:20

  • 861
  • 1
Димитър Гърдев: Нападателят в Нова Зеландия не е самотен вълк
©

Димитър Гърдев - експерт по международна сигурност, коментира масовото убийство в Нова Зеландия. В манифеста на задържания за атентата става дума за идеи, които са интернационални, посочи той в предаването “Плюс минус”, по Нова тв.

Нападателят от Крайстчърч се бори основно срещу присъствието на радикалния ислям, навсякъде където са заплашени белите хора.

В манифеста той заявява, че Нова Зеландия не е била неговата цел. Той се е радикализирал от целия спектър на историческите периоди и нарича себе си етнонационалист.

По думите на Гърдев, това не е акт на самотен вълк, той има свои помощници. Според него ще има промяна в европейската риторика. Ще започне да се говори с по-твърд тон, коментира експертът.

Последвайте канала на

Novini.bg
861 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Доктор Менгеле

2019.03.15 | 22:16

1

Нека да се пише: България имаше паметни битки с мюсюлманите през вековете. Княз Тервел спаси Източната Римска Империя и цяла Европа от арабската напаст. Иван Шишман и Фружин се биха до последен дъх срещу османците. Българските опълченци дадоха десетки хиляди жертви срещу турските и башибозушки пълчища. През 1913г. Българските войници превзеха непревземаемата крепост Одрин/Адрианопол. България е най-пострадалата европейска държава от мюсюлманската чума. България над всичко!

Добави коментар

Водещи новини