Депутатите подхващат два законопроекта с предложения за промени в ИК

  • 12 март 2019 18:53

  • 414
  • 0
Депутатите подхващат два законопроекта с предложения за промени в ИК
© Novini.bg

Два законопроекта с предложения за промени в Изборния кодекс се очаква да обсъди парламентът в петък.

Това предвижда проектопрограмата на депутатите за тази седмица. Единият законопроект е предложен от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и група депутати, а другият - от председателя на ПГ на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, и група.

В проектопрограмата за утре са второ четене на промени в Закона за устройство на територията и в Закона за водите, както и първо четене на промени в Закона за здравето и в Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове. Очаква се депутатите да обсъдят доклад за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество през 2018 г., както и Проект на Годишна работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз /2019 г./.

В четвъртък се очаква парламентът да гласува промени в Закона за концесиите на второ четене и да изслуша министъра на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 относно състоянието на пенитенциарната система - политики за подобряване на материалната база в местата за лишаване от свобода, модернизация на инфраструктурата, създаване на по-добри условия на труд.

За петък се предвижда депутатите да изберат председател на Комисията за финансов надзор /КФН/, както и да гласуват промени в Закона за съдебната власт и в Изборния кодекс на първо четене. Предвижда се и изслушване на министъра на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard относно напредък по приоритетите, заложени в програмата за управление на правителството в сектор "Туризъм". След това ще е традиционният парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини