Борисов: Докато патриархът и мюфтията седят заедно, можем да сме спокойни за етническия мир

  • 11 март 2019 11:36

  • 1904
  • 35
Борисов: Докато патриархът и мюфтията седят заедно, можем да сме спокойни за етническия мир
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе среща с Негово Светейшество българския патриарх Неофит и главния мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи.

Благодаря ви, че сте тук. Както винаги, имали сме една цел - българските граждани да бъдат спокойни, всеки да си изповядва вярата, с тези думи се обърна премиерът Борисов към патриарха и главния мюфтия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят подчерта, че на проведени срещи и със Светия Синод, и с патриарха, и с владиците, и с мюфтийството много ясно е заявено каква е целта на промените в Закона за вероизповеданията. За българските вероизповедания, за вероизповеданията на България, българската държава да си плаща, да не плащат други държави. Това не е и обида към другите държави, посочи премиерът Борисов. Той конкретизира, че по този начин няма да може чужди разузнавателни централи да работят по разединението на нашия народ.

Така че целта е била да поставим всичко на чисто и оттук насетне държавата да си плаща за съответните вероизповедания. Вие – спазвайки закона, съответно да си водите своята отчетност. Това е целта на закона плюс всички останали неща, за които идвахме и на среща в Светия Синод, говорихме, така че ви моля да успокоите хората и вие, че думата сделка в случая няма нищо общо, категоричен беше премиерът.

По време на разговора си с патриарха и главния мюфтия министър-председателят акцентира още веднъж, че целта на закона е - единна държава със сигурност на религиозната общност, уважение, толерантност. Много пъти сме го правили - владиката от едната страна, ходжата от другата. Всеки да прочете това, което мисли и съответно заедно да работят за единството на държавата, каза още премиерът Борисов.

Затова на днешния свят ден ви поканих. Патриархът с мюфтията, докато седят заедно и могат да си говорят, можем да сме спокойни за етническия мир и толерантност. Това ми е важно, всичко останало ще го наредим, подчерта министър-председателят пред духовните водачи.

Благодарим, че винаги откликвате на нашите нужди и се стараем да бъдем толерантни, заяви българският патриарх Неофит по време на срещата в Министерския съвет. Той изрази надежда, че вниманието, което се отделя от правителството по темата, ще бъде полезно за всички вероизповедания и занапред.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1904 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар

2019.03.11 | 16:46

35

Какво толкова се чудите за тия 8 милиона ?? Той даде 50 милиона за студения резерв на ТЕЦ "Варна" която Доган е взе почти без пари . ГЕРБ -ДПС - вечна дружба .

ХА ХА ХА ХА

2019.03.11 | 16:41

34

АЛЪШ - ВЕРИША ЗАПОЧНА !! ИДВАТ ИЗБОРИ !!!

2019.03.11 | 16:40

33

На тоя глупак тиквата не е ли вече време да му сложим феса ??

Ххахахаха

2019.03.11 | 15:06

32

Край гласувах за Бойко, но това беше адска грешка. Тоя човек тотално ме отврати с тая постъпка. Майките ще протестират сума месеци, хората имат нужда от инвитро и т.н той дава на вероиповедания милиони...майко мила. Това ти е последно управление...със сигурност.

НЕ СМЕ ПОД ТУРСКО РОБСТВО

2019.03.11 | 14:35

31

БОЙКО ТИ СИ ТОТАЛЕН ЛЪЖЕЦ И ИЗМЕКЯР ...
ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА СПАЗВА ПРАВИЛАТА И СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ.
МЮФТИЙСТВОТО НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ ...
ЗАЩО ДА ИМ ГИ ОПРОСТЯВАМЕ
БОЙКО ЗАЩО НИ ПРОДАВАШ НАС БЪЛГАРИТЕ !!!???

Седесарски гъзове на власт,

2019.03.11 | 13:33

28

със заговорническата ви политика и снушението ви със СДС-турци безпристрастните и аполитичните ваши врагове. Имате ли представа как живее българското население в турските райони, до къде стигна етническата нетърпимост след 30г. "само СДС"?

2019.03.11 | 14:17

30

Да ти го набия в тролската човка !

шопендар

2019.03.11 | 14:03

29

до тия двамата сложете и някой цигански барон,та белким и циганите почнат да спазват етническият мир и да престанат да тероризират Българите/.и докога този етнически мир ще съществува само за сметка на Българите

Тъпа синя мутро, защо?

2019.03.11 | 13:30

27

Българското мюфтийство е спонсорирано от ДИАНЕТ-а на Ердоган - турска държавна служба за вероизповеданията и разпространение на исляма. Защо, и то незаконно, СДС-мутри опрости 8 милиона на тая турска агентура у нас? За какво са похарчени тия държавни пари?

Седесарски кенеф

2019.03.11 | 13:26

26

При Живков над Мюфтийството се вееше само българския флаг, сега, след 30г. разбойническа СДС-демокрация, пред централата и по окръзите се вее и турския полумесец на червен фон. Мръсни сини червеи, кое от вашите престъпление срещу България може да ви бъде опростено?

Седесарско блато

2019.03.11 | 13:21

25

Миналото лято нито един круизен кораб не е спрял в наше пристанище, седесарската демокрация създаде представа и отношение на страх и отвращение към България - при соца любима дестинация и на Източна и на Западна Европа.

Добави коментар

Водещи новини