Депутат от ДПС: Позицията на БСП за дълговете на мюфтийството е чист популизъм

  • 07 март 2019 16:35

  • 1447
  • 4
Депутат от ДПС: Позицията на БСП за дълговете на мюфтийството е чист популизъм
© Нова телевизия

Явно колегите от БСП извън парламента се занимават само със сделки, с много тайни неща. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов по повод по повод твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че отхвърлянето на ветото на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на върху промените в Изборния кодекс е сделка между ГЕРБ и ДПС, като в замяна на подрепа на ветото от страна на ДПС, ГЕРБ опрощават на мюфтийството задълженията към държавата.

Факт е, че на Консултативния съвет за национална сигурност имаше абсолютен консенсус да се приведе закона за вероизведанията в чистия му вид. БСП и г-жа Нинова са запознати с това нещо. Ако искаме да няма външни влияния върху вероизповеданията, този закон трябва да бъде приведен в чистия му вид, заяви Ибрямов.

Това са дългове на вероизповеданията, които са се натрупали във времето заради съдебни претенции за имоти. Решението на КСНС е в правилната посока и ако БСП са имали някакви притеснения, трябваше да ги изразят тогава. Затова позицията им е чист популизъм. Ако говорим за лобиране, тук лобирането е за всички вероизповедания, те да се чувстват сигурни, посочи депутатът от ДПС.

Досега имаше практика голяма част от финансирането на вероизповеднията да идва от дарения от външни организации, а не от държавата. Това не е чисто опрощаване. Държавата ти дава възможност да получаваш субсидиите и на базата на субсидиите тези дългове да бъдат изплатени, уточни Джейхан Ибрямов.

По повод коментарите, че мюсюлманите в България може да се радикализират, ако не бъде приета промяната в закона за вероизповеданията, Ибрямов посочи, че не би си позволил да използва крайния термин радикализация, но все пак заяви, че: "Радикализиране може да има, ако държавата не внесе този спокоен момент и мюсюлманското вероизповедание не си получава финансирането от държавата".

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1447 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
отврат

2019.03.07 | 20:11

4

Защо постоянно се галят ДПС и все заплашват с мира в България??? Докога ще извиват ръцете ни? За църквите няма пари.гният църкви по селата.окрадени.срутени.без нищо вътре.заключени врати...жалки сме българите.нямаме характер и сила да се защитим от исляма

2019.03.07 | 17:42

3

Охраната още от НСО на Доган какво е ?

2019.03.07 | 16:54

2

Как ли ги е спечелил ?

Само питам

2019.03.07 | 16:49

1

Чист популизъм ли е че почетния ви председател е с имоти и бизнес за 100 000 000 лева ???

Добави коментар

Водещи новини