Йорданка Фандъкова: Инвестициите в нови технологии гарантират по-голяма сигурност в дигиталното общуване

  • 11 март 2019 10:16

  • 206
  • 2
Йорданка Фандъкова: Инвестициите в нови технологии гарантират по-голяма сигурност в дигиталното общуване
©

Дигиталната информация промени начина, по който хората общуват. Необходими са дигитални умения на почти всички работни позиции. Забързани с усилията да обучим повече хора е важно да не пропуснем рисковете, които се крият в дигиталното общуване. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на конференция на тема "Киберсигурността в Европейския съюз: начини да отговорим на все по-нарастващите заплахи", предаде репортер на Novini.bg.

По думите ѝ в София с киберсигурност са ангажирани повече от 40 000 експерти. „За да отговорим на предизвикателствата в съвременния свят е важно образованието по киберсигурност. Инвестициите в нови технологии гарантират по-голяма сигурност в дигиталното общуване“, подчерта Фандъкова.

„Радвам се, че за първи път мога да съобщя за началото на инициатива в работата ни за създаването на различни образователни форми по сигурност в интернет. В края на миналата година подкрепихме платформа за образование и платформа в областта на киберсигурността чрез подписване на споразумение между Военна академия, Асоциацията за развитие на София, Софийски форум за сигурност, Българско ядрено дружество и Национална браншова асоциация „Електрическа мобилност“. Една от целите на тази платформа е разработване и предоставяне на различни образователни формати по киберсигурност“, каза Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Предстои през този месец да обявим онлайн анкета, която цели да събере информация за подготовката по кибер сигурност сред учениците, стана ясно от думите ѝ.

„Обсъди се възможността да се открият повече специалности на темата „Киберсигурност“ в училищата.

Много важна отговорност за мен като кмет, са сигурността на данните на информационните системи в София. Затова залагаме много сериозни изисквания и правим проверки на информационните системи“. Фандъкова увери, че личните данни в столицата, са защитени в най-висока степен.

„По тази тема е нужно да имаме много добре подготвени експерти и да допуснем да изостанем в този толкова важен сектор“, каза още кметът на София.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
206 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
данъкоплатец

2019.03.11 | 11:37

2

Едва ли разбира термините и думите,които изрича, но нали трябва да си заслужи заплатата!
"По-добре е да мълчиш и да те мислят всички за Глупак,отколкото да говориш и да разсееш и последното съмнение."/М.Твен/

Важното е да съборим от власт Мъдуру и да подпишем Джендърската Конвенция!?

2019.03.11 | 11:17

1

Добре подготвени експерти срещу парите, които давате никога няма да си намерите!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини