Искрен Веселинов: С ветото се правят доста фалшиви внушения

  • 06 март 2019 10:08

  • 299
  • 1
Искрен Веселинов: С ветото се правят доста фалшиви внушения
©

"Патриотите ще гласуват против ветото на президента върху Изборния кодекс“, заяви от парламентарната трибуна депутатът от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

Той обясни и защо така ще гласуват Патриотите.

„С ветото се правят доста фалшиви внушения“, напомни Веселинов.

„Изборите няма да бъдат по-малко честни“, каза все пак той.

По думите му ВМРО е една от основните политически сили, които са се обявили срещу вдигането на прага на преференциите. „Твърдим обаче, че има един огромен проблем и той е в липсата на доверие на хората в политическата класа и тяхното желание да могат да избират личности зад общата партийна бюлетина. Много се говори за мажоритарен вот. Той всеки път се развява от определена група хора, когато искат да привлекат внимание, когато искат да си припишат точки“, допълни Веселинов и припомни, че едно мажоритарно гласуване е довело до гражданска война по времето на Стамболийски.
„Обединените патриоти“ никога не сме бягали от дебата за мажоритарния вот. Той няма да донесе успокоение на обществото, а до огромни групи непредставени хора. Начинът да примирим двата елемента – желанието за личности и желанието да бъдат партиите политически представени е именно преференциалният вот“, обясни Веселинов.

„Ветото на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на има все пак заслуга, защото прагът за преференциалния вот ще се върне“, каза още депутатът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
299 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Георги

2019.03.06 | 10:36

1

Вредно е премахването на преференциалният вот,вреден е и мажоритарният вот,защото повечето кандидати не са разпознаваеми личности и кашата манипулиране и купуване на гласовете ще е голяма.

Добави коментар

Водещи новини