Нинова: Ще се върнем в парламента, ако управляващите приемат ветото на президента

  • 05 март 2019 14:33

  • 10933
  • 43
Нинова: Ще се върнем в парламента, ако управляващите приемат ветото на президента
© Novini.bg

Ако управляващото мнозинство приеме ветото на президента, това означава, че ще бъдат изпълнени и нашите искания. Така че ако управляващите приемат ветото, ще свикам Националния съвет на партията и ще искам преразглеждане на решението ни. В случай че го отхвърлят, те няма да изпълнят нашите искания и ние няма да се върнем в парламента. Това заяви на пресконференция председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в централата на партията, предаде репортер на Novini.bg.

,,Ние не сме писали мотивите на ветото на президента, но позициите ни съвпадат. Но това не означава, че му се месим във вземането на решения'', добави Нинова и допълни, че по време на парада за националния празник е предпочела да се качи на Шипка, отколкото да участва в тържествата в столицата.

По време на пресконференцията лидерът на опозицията цитира документ на Европейската комисия, според който срещу местни политически личности не се водят разследвания за финансови злоупотреби.

,,Искаме да попитаме кои са видните местни политически личности, за които не се водят разследвания за финансови злоупотреби. Ще го отправим този въпрос към ЕК и главния прокурор. Защо върху тях има чадър и защо не се разследват тези съмнителни сделки. И нещо друго, на какво основание правителството на България гласува избора на бъдещия европейски прокурор? Ние ще продължаваме да задаваме своите въпроси и ще настояваме за отговори. Искаме прозрачност и отстояване на принципите, че ще се борим с корупцията по високите етажи на властта'', коментира Нинова.

Относно посещението на руския премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега у нас председателят на социалистите заяви, че това е стъпка към диалог.

,,По енергийните теми нашата позиция е била ясна – България има нужда и от "Южен поток", и от "Турски поток", както и от АЕЦ "Белене". За жалост правителството загуби много време и възможности. Все пак от срещата между Борисов и Медведев стана ясно, че руската страна няма да се ангажира с "Турски поток" през България, ако няма гаранции от ЕС. Затова имаме въпроси към правителството на България. Поискало ли е такива гаранции? Ако да, получило ли ги е? Ако не, защо не ги е поискало и какви стъпки ще предприеме оттук-нататък да получи тези гаранции от ЕК, за да може да стартира целия процес? Иначе би изглеждало, че правителството на България е само на етап добри пожелания, предизборен пиар преди европейските избори и нищо конкретно. Оттук-нататък на ход е премиерът Борисов'', подчерта Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

,,Относно хъб "Балкан" преди малко изтече информация, че г-н Милер е заявил, че "Газпром" не планира да участва в проекта за изграждането му. Тоест руската страна не иска да се ангажира с хъб "Балкан". Ние оценяваме визитата на г-н Медведев, но от нея няма никакви конкретни резултати що се касае до енергийните въпроси. Затова ние от БСП ще настояваме за ясни гаранции от страна на ЕС по отношение на Русия'', завърши лидерът на социалистите.

Последвайте канала на

Владимир Василев
10933 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар

2019.03.05 | 14:40

1

направо цялата групичка комуняги на бузлуджа - готови за излитане..

2019.03.05 | 14:41

2

ДОРИ В РУСИЯ НЕ ВИ ИСКАТ. ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ СТЕ.

2019.03.05 | 14:42

3

БРАВО г-жа НИНОВА-Всичко е ясно и точно-ВИЕ -бъдете сигурна- за ясните и справедливи предложения и изисквания-българския народ ще прецени и ще ВИ подкрепи

ИСТИНАТА

2019.03.05 | 17:19

22

Не си позволявай да говориш от името на народа. Това е наглост. Народът е избрал законно управляващото управление. Нинова Импексова да спре с наглост да поставя условия. Няма да позволим отново да разграбят и фалират държавата.

ее

2019.03.05 | 14:48

4

ти, надрусан ли си ????

Умник Гюро

2019.03.05 | 14:50

5

Не стига, че не работят, но комунистите-терористи поставят и ултиматуми... Наглост и цинизъм: какво тук значат нарoдните пари, с които им се плащат заплати на тези идеологически гниди!

2019.03.05 | 14:56

6

Тая пача най-после излезе от нелегалност, и пак започна с ултиматомите си.

а сега

2019.03.05 | 15:02

7

нали нямаше да се връщате. Нали парламентът беше изчерпан . Сега да не се окаже ,че и това не е било съгласувано с управлението на партията и са били лични мнения. Повръща ми си от вас.

гост

2019.03.05 | 15:03

8

Турски поток минава през турция бре !!!! Набийте си най-после в лейките, че Южен поток свърши, умре, няма го . Хъб Балкан трябва да смуче газ от Турски поток и да бъде изграден без руско участие. За АЕЦ Белене ще си платите на който разрешите да го строи. Какво не разбрахте бе или не може да възприемете

Vl

2019.03.05 | 15:05

9

Доста странно изказване.....смесица между кофти политически цинизъм и откровенна пошлост-тази жена и на най върлия БСП фен вероятно не вдъхва доверие.

Де.

2019.03.05 | 15:05

10

Доживяхме да видим наглостта на нинова когато иска си излиза когато иска си влиза и поставя условия ако?? Да се чудиш човек както се мъчи да диктува тя живота на цялата страна според приказките и гадни комунисти продължават с методите на репресии жалко че герб им обръща внимание изпитателен я от историята ни

gjuro

2019.03.05 | 15:06

11

Sredstva njama dr. Ninova,Medvedev ne pozela da se srestne s vas,ste bite karta,nikoj ne zalaga na vas,ste obiknoveni lazci,kradci i predateli.

Добави коментар

Водещи новини