Цвета Караянчева: Изборът как да служим на Родината никога и в никое време не е лесен

  • 03 март 2019 13:44

  • 1760
  • 19
Цвета Караянчева: Изборът как да служим на Родината никога и в никое време не е лесен
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на участва в отбелязването на националния празник на България – 3 март, на връх Шипка. Председателят на парламента прие строя на почетния караул и поднесе цветя на Паметника на свободата на връх Шипка.

На този връх, на тази дата, година след година се събираме, за да почетем онези българи, които вярвали, че идеалът за свободна България е по-висш от живота и на които дължим днешния ден, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на в словото си по повод 141-ата годишнина от Освобождението на България. По думите й склонни сме да си представяме, че те са се родили велики, а не, че са били просто човеци, възвисили се до една велика саможертва.

Изборът как да служим на Родината никога и в никое време не е лесен, подчерта председателят на парламента. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочи, че след месец ще отбележим 140 години от подписването на Търновската конституция и припомни, че и тогава в обществото е имало различни, често коренно противоположни мнения, но строителите на съвременна България са успели да надскочат личните си пристрастия и интереси, за да оставят в историята един от най-прогресивните за времето си основни закони. Много от тях също са били поборници за Освобождението на България и са носели Шипка в сърцата си, отбеляза председателят на Народното събрание. Като поклон към мъчениците на българската свобода, в първата ни конституция те са оставили вдъхновяващите думи: „Всекой роб от какъвто пол, вера и народност да бъде, свободен става, щом стъпи на българска територия“ и от този завет не бива да отстъпваме никога, допълни Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на парламента призова никога да не забравяме саможертвата на десетките хиляди, доведени тук от далечни краища, за да воюват за свободата на един чужд народ и да оставят костите си в чужда земя. Винаги ще пазим в сърцата си огъня на вечна благодарност към русите, а също и към румънци, сърби, поляци, черногорци, финландци, украинци, латвийци, естонци, грузинци, арменци, взели участие в тази война, посочи Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

На тържествата присъстваха стотици граждани, народни представители, дипломати, областни управители и кметове на населени места от цялата страна.

Великотърновският митрополит Григорий отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите герои за свободата на България.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1760 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
ХУНТАТА ГРОБ

2019.03.03 | 13:54

1

Е СЪЗДАДЕНА ОТ ЕВРЕЙНА- ЦИОНИСТ СОРОШ и ПО ЗАМИСЪЛ Е АНТИБЪЛГАРСКА.

2019.03.03 | 13:55

2

Много лесно като вие трудно откажете се , но едва ли ще го направите .Я депутат , я кмет -килипир има в тая работа както казва Алеко в книгата си бай Ганьо което и сега след толкова години е актуално .

2019.03.03 | 13:57

3

гамкай ми гуя троль смотан

ПОМИЯРСКИЯ САЙТ

2019.03.03 | 13:58

4

НИКЪДЕ НЕ ПОКАЗА ,ЧЕ ДНЕС Е НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК. УУУУУУУУУУУУУУУ.МЪРШИ ДОЛНИ-ПРОДАЖНИ.

2019.03.03 | 14:05

5

Ще гамкам майка ти курвата на магистралата

Ти, Цвето, си седесарска кypва

2019.03.03 | 14:12

6

служиш с пyтката си на ЦРУ.

2019.03.03 | 14:38

7

Крокодил

Отвратен

2019.03.03 | 14:46

8

Ненавиждам я тази личност! До кога ще бъдат на чело на държавата толкова неграмотни папагали?

Ботев

2019.03.03 | 15:11

9

НАИСТИНА 3-ТИ МАРТ Е ПРАЗНИК НО ЗА РОДОЛЮБЦИ А НЕ ЗА ПРОДАЖНИЦИ И ИЗМЕНИЦИ. ТАКИВА ВЛАСТ ИМАЩИ НЕ ТРЯБВА С ПРИСЪСТВИЕТО СИ НА ШИПКА ВОБЩЕ ДА СЕ ДОПУСКАТ ДО ТАКИВА МЕСТА.

2019.03.03 | 15:14

10

Viva Bulgaria, fuck russia!

2019.03.03 | 16:50

14

шибаните турски цигани пак коментират в саита,марш в анадола манафи шибани ЧЕРНИЛКИ скапани

Руснак

2019.03.03 | 16:12

11

ВИЖДАМ ЧЕ ПРАЗНУВАТЕ ЧЕ СМЕ ВИ ОСВОБОДИЛИ ОТ ТУРЦИТЕ. НО ВНИМАВАИТЕ НЕЩО МАЙ ВАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ЗА ЗАПАДА И ТУРЦИТЕ ИЗГЛЕЖДАТЕ ЖАЛКИ НЕБЛАГОДАРНИ АКО НЕ СЕ ОСЪЗНАЕТЕ И НЕ ОСМИРИТЕ НЯКОИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ВИ ПРОДАЖНИ ТЪРСЕТЕ ПОСЛЕ ТЕ ДА ВИ СПАСЯВАТ ОСВОБОЖДАВАТ. ЗАПАДА Е ДАЛЕЕЕЕЕЧ. И РЕЯЛНО НЕ ИМ ПУКА ЗА ВАЗ. С ТЕ НЕ СА СЛАВАНИ НИЩО ОБЩО. А ВАШИТЕ ПОЛИТИЗИ ПОВЕЧЕТО СА С ИМОТИ ЧУЖБИНА ИМАТ ЗА ВСЕКИ СЛУЧИ. ЗНАЕТЕ ГО ТОВА НАЛИ

Добави коментар

Водещи новини