Ирена Соколова: Когато БСП се изкажат, 50 нюанса наглост са малко

  • 02 март 2019 19:18

  • 5809
  • 19
Ирена Соколова: Когато БСП се изкажат, 50 нюанса наглост са малко
© Канал 3

"На БСП демокрацията им е в повече и им пречи по думите на лидера им. При всички случаи опозицията успява да катализира процеса. Отсъствието им в момента помага за по-лесно приемане на решение. Това, което пречи обаче е смисълът на това, което парламентарната демокрация носи. Защото това носи смисълът и усещането за демократичен процес. Гледаш половината зала празна и се питаш "това ли ни е държавата". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Ирена Соколова – областен управител на област Перник и председател на Жени ГЕРБ по повод отсъствието на БСП от парламентарната зала.

"Кворумът е задължително условие и ще се събере, защото и в малката и в голямата коалиция има пълно съзнание, че мандадът трябва да бъде завършен. Няма нито едно управление, което да сочи, че това управление трябва да приключи", каза Соколова и като аргумент за това изтъкна икономическия растеж на страната ни.

"Имаме 3,5% национален растеж. Това, което бихме могли да продължим да правим е всъщност да увеличаваме ресурсите и благосъстоянието. И това е факт", категоричен е областният управител на Перник.

Тя коментира постоянните скандали, които тресат коалиционния партньор "Обединени патриоти", но според нея те не бива да се приемат с притеснение.

"Това е манталитетно там. Търсенето на надмощие там е същностна характеристика. Тя не показва проблем. Тя не носи напрежение. Тези размяна на реплики, това е типично за тях. Крайното поведение е характеристика и на трите фракции. Те обаче много далновидно успяват да преформулират целите. Каквото и да ги държи заедно, умното поведение изисква обединение и те го правят", коментира Соколова.

Тя дори изрази мнение, че въпреки вече дадените заявки за отделно явяване на евроизборите, Патриотите всъщност ще бъдат заедно. "Там има игра на тронове от време навреме, но в крайна сметка излизат мъдро и мисля, че ще излязат заедно с листа", каза председателката на женската организация на ГЕРБ.

Тя се противопостави на позицията, че всъщност разделно явяване на Патриотите може да помогне на ГЕРБ. "Да кажем, че модерната напоследък пронационалистка политика и заявката за такава печели изключително много електоратите. Виждаме го и в ЕС. В Италия двете такива сили, въпреки че имат коренно различни политики, успяват да се обединят.

Електоратът на "Обединените патриоти" обаче заради тези възгледи не може да бъде електорат на ГЕРБ. ГЕРБ е е националноотговорна партия, но никога не излиза с такива дръзки заявки. Ние излизаме с конкретни обещания", каза Соколова.

И даде за пример политики и свършена работа от ГЕРБ, които са били считани за немислими, на са станали факт. Като например увеличението на заплатите на учителите. "Тази политика е реална, тя е истински националноотговорна", заяви Соколова.

Относно упреците на БСП, че ГЕРБ отделя средства само за общините, ръководени от тяхната партия, но не и от тези на левицата тя бе категорична.

"Когато БСП се изкажат, 50 нюанса наглост са малко. Веднага ще дам пример. Област Перник има 6 общини. Четири са на ГЕРБ, в една имаме независим кмет, в една е на БСП - Ковачевци. Само Перник е получила 136 хил. лв. От останалите общини на ГЕРБ – те са получили 0 лева", каза областната управителка на Перник и обясни, че ГЕРБ подкрепя "общини и проекти, които са в движение".

Соколова коментира и създалата се ситуация в Изборния кодекс относно преференциите. Тя се застъпи за идеята, че всъщност трябва да бъде увеличен техния праг.

"Ако беше проследено във времето диалогът и обсъждането по отношение на Изборния кодекс, щеше да се види последователността на тази политика. Съобщенията в ЦИК сочат, че една част от преференциалния вот води до девиации. В една малка община 7% преференциален вот означава, че с 15 гласа може да промениш много неща. И това, особено в малките общини, в малките формации, може да доведе до пълна подмяна", каза Соколова.

"Преференциите много по-малко влияят на големите партии. При малките партии опорочаването на желанието е пълно. Нашата идея беше да подкрепим желанието за тази промяна. На нас това не ни пречи. Имаше такива обаче, които искат такава промяна. Ситуацията, която се получи, обаче показа, че ГЕРБ може да се вслуша в хората", заяви  Соколова.

И отново се върна на темата за бойкота на БСП в парламента. По думите ѝ за него е виновна изцяло Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Тя припомни един английски израз, че "когато се поддаваш на влияния рано или късно си купуваш слон". "БСП с този лидер си купиха слон. Нямат шанс да бъдат навън и да бъдат адекватни на процеса. Няма основания", заключи Ирена Соколова.

Последвайте канала на

Novini.bg
5809 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2019.03.03 | 14:39

19

Поредния гербав боклук

Кавалджиев

2019.03.03 | 09:27

18

Тази направила на Боко яки свирки.

Гробарят.

2019.03.03 | 07:38

17

И да лаете ,комунисти,комсомолци скапани,ще дойдете при мене.Вижда се краят ви.

Ще се прежаля

2019.03.03 | 07:09

16

На тази ще ще и направя 50 нюанса анално че има физиономия на незадоволена тъпа кучка...

2019.03.03 | 04:25

15

ПЕЙ СИ МА ПЕНКЕЛЕ,КОЙ ЛИ ТЕ СЛУША.ТЪПА ОВЦА,КАТО ВСИЧКИ ГРОБАРИ.ПРОСТА КОКОШКА.

Янко Василев

2019.03.03 | 04:19

14

Този растеж от вдигането на данъците на старите коли пет пъти ли идва.

Янко Василев

2019.03.03 | 04:16

13

Този растеж от вдигането на данъците на старите коли пет пъти ли идва.

ох

2019.03.03 | 01:32

12

Каква тъповата неправилна физиономия, блудкав, безмислен поглед и ухилка

Фен на ГЕРБ

2019.03.03 | 00:16

11

Не бих я ярил.Само това мога да кажа за сега.
Подробностоте - след като се върна от клозета.

2019.03.03 | 00:11

10

Тази госпожа не се чува какво говори,значи скандалите в малката коалиция са нещо добро,нормално,извиването на ръцете на управляващите е пак добре,неадекватното говорене в парламента е пак нормално щом е от управляващите,това че нарушават законите и последно закона за изборния кодекс е пак нормално,какво от това че на ЦИК и изтича мандата,нали трябва да правим на инат,но виж опозицията е друго нещо тя е виновна за всичко,вие не се вслушвате в народа,а и той народа ви е избрал да спазвате законите,а не да си ги приемате да са от полза за вас,просто ви е страх,че и народа вече не ви вярва,като вижда как вие живеете и как той

Добави коментар

Водещи новини