Цветанов: Коментарите на Румен Радев след срещата му с деветимата президенти бяха неясни

  • 01 март 2019 19:23

  • 3238
  • 30
Цветанов: Коментарите на Румен Радев след срещата му с деветимата президенти бяха неясни
©

След срещата си с президенти на 9 европейски страни, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на направи коментари, които никой не разбра. Благодаря на всички останали участници в срещата, които не са позволили на президента Радев да изкаже своята позиция относно притесненията на всички членки на НАТО от нарушаването на международното право с анексирането на Крим и напрежението в Черноморския регион.

Радев в крайна сметка дори е подписал декларация, в чиято шеста точка се подчертава взаимното безпокойство на държавните глави от действията на Русия в Керченския проток, от незачитането на международното право, както и от хибридните атаки. Всъщност, досега аз не съм чул каква е позицията на Радев за нарушаването на международното право от страна на Русия, защото по време на кампанията си говореше едно, но на първия си Европейски съвет подкрепи удължаването на санкциите. Това заяви пред журналисти в Кърджали председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Председателят на ПГ на ГЕРБ говори и за визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг у нас, по време на която според него са се дали много ясни послания какво трябва Алиансът да предприеме в Черноморския регион – а именно засилване на предното присъствие, за да се гарантира защитата на всяка една членка. „Това е позицията на НАТО. Не е констатация на ГЕРБ или президента на БСП и неформален лидер на партията Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на“, отбеляза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че президентът Радев трябва да обясни какво точно е имал предвид с израза, че няма да позволи други държави да решават енергийните проекти на България. „Нека припомня на Радев, че докато той още беше летец България се присъедини към ЕС и по този начин се задължи да спазва европейското законодателство, сред което е и Третият енергиен пакет. Енергийната независимост може да се осигури само ако спазваме европейските правила. Подобни коментари на президента могат да доведат само до противопоставяне“, посочи Цветанов. По думите му след като Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на зае позицията на Мадуро по случая Венецуела, в обществото започват да се чуват мнения, че Радев е българският Мадуро. „Аз не искам българския Мадуро да ни води към режима на Венецуела. Ние трябва да се числим към развитите демократични общества, каквито несъмнено са ЕС и САЩ“, подчерта той. Цветанов бе категоричен, че президентът иска да отклони страната ни от нейния евроатлантически път, като за целта подкрепя посланията на БСП за насочване на страната ни на Изток и използва антиевропейска риторика. „Нека си дадем сметка, че живеем на най-хубавото място в света – Европа. Нека осъзнаем колко много ЕС прави за нас. Наскоро Европейският парламент подкрепи увеличение с близо 4 млрд. лв. на финансирането за България след 2020 година. Това ще бъде най-високият ни бюджет откакто сме в ЕС“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3238 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Б. Кръстев

2019.03.04 | 11:51

30

На този наглец - лъжец каквото и да се каже, няма да го разбере. Да си седне на задника и да си гледа шайката... Крайно време е да му се покаже, къде му е мястото...

2019.03.02 | 08:18

26

Гербаво модератоорче защо не си ибеш майката ??

Модератор

2019.03.02 | 10:18

29

Е.би си я Ти, червен олигофрен! Вие сте специалисти в Инцеста! А на ицорите пак Вас ще ви Е.БАТ и то яко!

2019.03.02 | 04:52

25

ЗА КОМЕНТАРИТЕ НА ПРОСТИЯ ФИЗКУЛТУРНИК НИ ТРЯБВА ТРАНСКРИПЦИЯ.А ЛОГИЧЕСКАТА МУ МИСЪЛ НЯМА ГРАНИЦИ.ТРУДНО Е ДА Я ПРОСЛЕДИШ.

вярно е!

2019.03.02 | 09:43

28

„Логиката“ на класическа блондинка е „желязна“ в сравнение с неговата!

2019.03.02 | 08:23

27

Гербав малоумен глупак

2019.03.01 | 23:48

24

Президента не е неформален лидер на БСП,защото много хора които не се свързват с тази партия са гласували за него,като много от вашите привърженици пример аз,така,че е добре да разберете ,че това е българският президент с висок рейтинг,и единственият който не се страхува да ви критикува , вие не можете да понасяте това,опитвате се да налагате диктатура на всеки който ви е противник,за такава демокрация не сме мечтаели.А това,че не може да разберете какво е искал да каже за енергийните проекти е ваш проблем и това е жалко,защо Германия строи нейния проект,а ние слушаме Юнкер какво ще ни каже +?????????????????

Ана Тема Цвъко!

2019.03.01 | 23:16

23

А трябваше отдавна да е с раиран костюм,вместо да обикаля като простинал кон и да харчи на воля парите на данъкоплатците по сатанински"молитвени"закуски.

2019.03.01 | 21:46

22

Докато имаме такива управляващи,които се позволяват да говорят с такъв език за президента на държавата избран с над 2.5 милиона български граждани и да му се преписват такива етикети от един политик,който никога не е бил избиран по този начин и същия този политик да говори с толкова злоба и омраза няма как народа да им вярва,президента никога не е подкрепил Мадуро и няма как той просто вижда такова управление всеки ден у нас, но на управляващите не им харесва да ги критикуват,те искат и опозиция ама като Воля,ДПС,да ги притискат да им обещават единствено да са на власт.

БЪЛГАРИЯ

2019.03.01 | 21:18

21

Ако не подпишем договора за турски поток отиваме в канала на историята !!!!!!

опорна то4ка

2019.03.01 | 21:16

20

Фатмагюл се объркА, не знае как да угоди на Решетников вече. Каквото и да каже, от Кремъл все недоволни ги ги

Умник Гюро

2019.03.01 | 20:44

17

Всички вече знаят, че Фатмака Радев е пълна руска марионетка и кремълска подлога. Национален предател.

Младен Петров

2019.03.01 | 20:55

19

Ако президента Радев е руска марионетка, то как би оприличил Борисов ( Винету ) и Цветанов (Ташунка Цоко) , както и партията ГЕРБ, създадена с парите на фондация Аденауер, с цел затриване на България и българският народ?

Добави коментар

Водещи новини