Радев нарушва закона по плана "Решетников", не е свикал поне три КСНС

  • 07 март 2019 12:58

  • 8654
  • 19
Радев нарушва закона по плана "Решетников", не е свикал поне три КСНС
©

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който непрекъснато атакува институции и политици, че не спазват законите в страната и не изпълняват задълженията си отново падна в собствения си капан.

Оказа се че самият президент на България тежко нарушава законите и ги прилага по свои необясними правила. Оказва се, че от миналата година държавният глава не е  свиквал заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС ). Това разкри днес по Нова телвизия шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Проверка на сайта на президентството показва, че последното заседание на КСНС е било на 18 април 2018 година. Според чл. 5, ал.2 от Закона за КСНС редовните заседания се провеждат най-малко веднъж на три месеца. Тоест, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, в нарушение на закона не е свиквал важния за националната сигурност орган цели 11 месеца, а през това време е трябвало да има поне три редовни заседания. С действията си обаче президентът  самоволно отменя разпоредбите на закона и обезсмисля прилагането му. Политици са категорични, че през тази пропиляна почти една година е имало поне няколко изключително важни теми, по които Консултативният съвет е трябвало да заседава: стартиралата процедура по приемането на Македония в НАТО  и ЕС, сигурността на Западните Балкани, присъствието на НАТО в Черно море като фактор за сигурност в района, руската заплаха за страните от НАТО и ЕС, особено след като стана ясно, че агенти на ГРУ са посещавали  нерегламентирано България и има опити за отравяне на български граждани, бежанският проблем и т.н.

По тези важни за националната сигурност теми Радев  открито бяга от дебат с институциите, които по закон участват в КСНС – председател на НС, премиер, министри на МВР, отбраната и финансите, шефовете на парламентарните групи, ръководствата на специалните служби. От страна на президентството отказват да дадат адекватно обяснение, поради какви съображения се нарушава законът и се проспиват важни за страната теми. Но може би тази тактика на държавния глава е част от плана „Решетников”, който е в действие още от излъчването на Радев като кандидат за президент от БСП.

Ето как известният юрист Александър Джеров коментира пред faktor.bg отказът на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да спазва закона:

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на допуска системни нарушения като президент. Държавният глава трябваше да свика Консултативния съвет за национална сигурност на три месеца, но не го прави. Човешко е да сбъркаш веднъж, но когато грешките започнат да стават системни, трябва да си направим съответните изводи. За мен обаче по-голямото му нарушение е, че не спазва Конституцията и не се държи като обединител на нацията, каквито са неговите задължения, а напротив – разединява я и създава негативен имидж на България пред света. Със своите действия президентът Радев подсеща парламента за възможността на прилагане на импийчмънт.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пропуска, че трябва да е държавен глава на всички българи, а не само на някои от тях. Той върви по един път, който не подхожда на български президент. Държавният глава има слаб съветнически апарат. Явно няма хора, които да го водят, защото Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на има друга специалност, която е далеч от политиката. Държавният глава досега трябваше да разбере какви са задълженията му, а не непрекъснато да прави грешки, които за тази институция са нещо много значимо и опасно. Той не трябва да се конфронтира непрекъснато с Народното събрание, с най-голямата партия в парламента ГЕРБ, с институциите в държавата. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пропуска надписа на парламента „Съединението прави силата“. Президентът говори за обединяване, а в същото време прави всичко необходимо, за да разделя нацията като отслабва нейната национална сигурност”. 

Последвайте канала на

Novini.bg
8654 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.08 | 09:59

16

Фатмака Радев е национален предател: подлога на Русия и на БКП/БСП-терористи. Идеологическа мърша.

Заличителят

2019.03.08 | 12:19

19

умника гюру що не го духаш стига с тези комунисти изтъркасе тази гума дайте нещо ново герберска подлого

Сънародник

2019.03.08 | 11:56

18

Новини- беге , личи си позицията ви по отношение на България и интересите й, нямам думи !!!
Радев е достоен президент и такъв ще остане!!!
За останалите- бозаете от лявата ц.ца на Килъри или от деда си Шопарос

2019.03.08 | 11:18

17

Явно и Реетников вижда, че от Мадурко нищо не става, за това не го подсеща какво да прави. Еди импийчмънт за Мадурко ще е добре дошъл. А защо ГЕРБ не слагат Караянчева за президент е много просто, защото не сме президентска република, и слава богу, с този президент...

Истината

2019.03.07 | 22:40

15

В България винаги е имало предатели, но като цвъкито и тиквоча никога не е имало. Те са срам и позор за нацията. Мястото им е в затвора за 100 години.

Тцтц

2019.03.07 | 20:46

14

Абе до кога ще го цитирате тоя селянин ...да ви .....

Слави

2019.03.07 | 18:03

13

Ами от както Простакеса му разказа как "една змия ме ухапа по х.я и тя изпи отровата" Льотчика е разсеян рогоносец. А Свиленски се оттървал от Де.а Спермалеса.

2019.03.07 | 18:01

12

Не е ли време националния консултант по психиатрия да се заеме с Цвъки ???

Б. Кръстев

2019.03.07 | 17:22

11

На маскари им се поискало да играят на криеница, конспирации, войни, опасности... Само шут, смешник може да поиска опити за отравяне или убийства от 2015 г., по които спецорганите са се произнесли да са въпрос на сигурност.
Да, Президентът би трябвало да свика КСНС по доходите на българските граждани, икономическото състояние / финансите / на държавата, работата на институциите и службите и след консенсус и решение да обяви "особено икономическо състояние" в страната, със съответните задължения и срок за изпълнение от правителството, НС, партиите и другите участници в срещата за незабавна промяна на минималните заплати, пенсиите и всички други доходи под прага на бедността от 01.04.2019 г....

Антикомунист.

2019.03.07 | 16:54

10

Хора, свестните хора.До кога ще търпиме тези малоумни комунисти.Само провокаций,клевети и неописуема жажда да се докопат до властта.Радев ли мисли за народа,Курнелия ли мисли за народа.Всичко е пунтове.Нещо свестно да са казали?.Никога комунисти на власт.

ПАК ЛИ?

2019.03.07 | 14:59

7

ТОЗИ МЕНТАЛНО ОБРЕМЕНЕН ЛЪЖЕЦ (най-гнусният в България), ПАК СЕ ОТВЪРЗА! Пак си позволява да плюе по Президента!

Как е възможно, 0фициалният краварски агент, да говори за Българска наци0нална сигурн0ст?

п.п.

2019.03.07 | 15:04

9

От 0ткрит д.е.б.а.т с него може да бягат само, п.р.е.м.и.е.р.и.н.а му, председателя на Н.С. и няколкото техни тролчета(подвизаващи се в сайта) поради пр0блемн0т0 им интелектуалн0 развитие!

тома биков и антон тодоров няма да са единствените матр0с0вци – имат си и ортак - александър джеров! Жалко за уж юридическ0т0 му образование!

Добави коментар

Водещи новини