Явор Божанков отговори на Цветанов: Говори срещу мен, защото БСП бие ГЕРБ в Горна Оряховица

  • 01 март 2019 09:08

  • 1924
  • 4
Явор Божанков отговори на Цветанов: Говори срещу мен, защото БСП бие ГЕРБ в Горна Оряховица
©

Бях достатъчно популярен и преди да бъда избран за народен представител. Не съм избран заради популярността на баща ми. Той беше единственият човек, който беше против да стана депутат. Това каза народният представител от БСП Явор Божанков в ефира на БТВ.

Думите му са по повод изказване на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, че е избран преференциално за депутат по начин, който не е демократичен.

Божанков взе отношение и по повод изявления на жителите в Горна Оряховица за него, някои от които казаха, че не го познават, а познават само баща му, който има бизнес с вторични суровини в града.

„Тези изявления на хората, които пуснахте, са от квартал „Калтинец”, където живее предимно ромско население. В този район нямам гласове, имам само 28 гласа. 90% от моите гласове са от другите секции в Горна Оряховица. Баща ми беше единственият човек, който беше против да се занимавам с политика, защото знаеше, че ще се случи точно това и Цветанов направи тези внушения. Причината е да бъда избран, е че в Горна Оряховица БСП бие ГЕРБ с над 16% - 7400 гласове, а аз съм единиственият кандидат на БСП.

„Г-н Цветанов говори така за мен поради две причини. Първата е лична. Личен негов приятел дойде при мен и ме убеждаваше да напусна БСП и да отида в ГЕРБ. Отказах. Втората причина е свързана с работата ми. Аз съм едно от лицата, които поведоха битката за преференциите, бях основен критик по време на вотовете за недоверие и не на последно място съм известен във Великотърновско като най-големия критик на местната власт към ГЕРБ. Никога не съм бил свързан с Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Заявявам го и съм готов да се срещна Цветанов в съда. Г-н Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и не ме е обявявал за нищо, приятели сме, но никога не ме е обявявал за нищо”, заяви представителят на най-голямата опозиционна партия в парламента.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1924 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
boiko

2019.03.01 | 12:53

4

Dr. Bozankov,Cvetanov ne vi e pital za nisto,ste edin dolen lazec.

Умник Гюро

2019.03.01 | 10:25

3

Районът от Горна Оряховица и Делиормана е най-изостаналия в цяла България. Неслучайно, където хората са необразовани и невидели свят, БКП/БСП-терористи са най-добре. Промиването на мозъци върви заедно с простотията.

ххх

2019.03.01 | 09:45

1

Луди,млади. Влечат ги приказките за братство,равенство,социална справедливост,нещо с което залъгваха поколения българи.Във времената на интернетпоколенията не би трябвало да са толкова наивни.Има нещо в тях което още не е излязло наяве , но и това ще стане...винаги излиза...

дедо груйчо

2019.03.01 | 09:53

2

Спомням си един такъв младок който не беше изкарал дори пари за една баничка със собствените си ръце,ама го спуснаха с парашут в БКП-БСП щото бил млад,образован,красив....Красавеца не се посвени да направи далаверката с Хохегер,да назначи Пеевски в ДАНС,да ограби с Орешарски и Доган КТБ и като капак да излезе света вода ненапита и да отиде евродупетат в Брюксел.....

Добави коментар

Водещи новини