СДС: Длъжни сме да спрем пълзящото въвеждане на джендър образование и теми, неприсъщи на традиционните български разбирания и ценности

  • 27 февруари 2019 14:46

  • 1996
  • 1
СДС: Длъжни сме да спрем пълзящото въвеждане на джендър образование и теми, неприсъщи на традиционните български разбирания и ценности
© БТВ

Длъжни сме да спрем пълзящото въвеждане на джендър образование и теми, неприсъщи на традиционните български разбирания и ценности. Това се посочва в отворено писмо на СДС по повод скандала с брошурата „Любов без последствия“.

"От Съюза на демократичните сили се обръщаме към всички български министерства, институции, неправителствени организации, експерти, общественици и граждани, имащи отношение към възпитанието и образованието на нашите деца. Последният скандал с брошури, издадени преди 10 години, с непристойно за деца съдържание, но попаднали незнайно как в български училища, ни провокира да се обърнем към Вас и за пореден път да кажем:  Длъжни сме да спрем пълзящото въвеждане на джендър образование и теми, неприсъщи на традиционните български разбирания и ценности!", посочиха от партията.

"Непрекъснатото повдигане на темата в общественото пространство – като провокация, заради чиновническо недоглеждане или целенасочено налагане на тези идеи от определени среди, нанася вреди на българските деца. Нека да ги оставим да учат и растат спокойно и щастливо, всяко според заложбите и талантите, които има. Не бива да ги превръщаме в заложници на различни интереси, защото нашите деца са най-ценното национално богатство.
Въпреки опитите на определени среди да заблудят обществото, че подобни кампании са безвредни, ние сме убедени, че това не е така!", заявиха от СДС. 

Според партията сексуалното поведение може да се манипулира и предоставянето на непълнолетни на всякакви аудио-визуални материали, които биха могли да се използват с тази цел, е изключително вредно.

"За децата авторитетът на училището е достатъчен, за да приемат нещо за норма и дори да се почувстват подтикнати да експериментират. Както порнографията, така и възможностите за манипулиране на сексуалната ориентация не трябва да са достъпни до нашите деца, защото изкривяват тяхната представа и отношение към любовта и семейството. Още по-сериозен става проблемът, когато подобни материали са предоставени от институции. Тогава те придават внушението, че това е държавна политика. За подобна държавна политика няма никакви решения на каквото и да било ниво и ние, от СДС, ще продължаваме да се противопоставяме на приемането на такива", посочиха от СДС.

"Призоваваме всички институции да осъзнаят отговорността си пред обществото и най-голямата ценност – нашите децата, и да не си позволяват действия, които да разрушат това, което ни е съхранило през вековете – традициите, морала, здравите български семейства, любовта и взаимната подкрепа между мъжа и жената. Последните събития, свързани с джендър тематиката, ни показват още по-ясно колко е била правилна позицията на СДС за Истанбулската конвенция. Там беше поставено началото на опитите за налагане на тези неприсъщи и вредни идеи, които въпреки яростната съпротива, продължават да търсят скрити пътища и тайни вратички към дневния ред на обществото ни", се казва още в отвореното писмо на партията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1996 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рада Дълбоката

2019.02.27 | 19:30

1

Нали СДС-то(ДрагалъвскияМан Гел) докарахте жендърите Ран и Ът .За какво спиране говорите СДС-ари гнъсни!?

Добави коментар

Водещи новини