ДПС няма да подкрепи нито едно предложение за промени в правилника на НС

  • 27 февруари 2019 11:29

  • 1943
  • 5
ДПС няма да подкрепи нито едно предложение за промени в правилника на НС
© Булфото (архив)

Предложенията за промени в правилника на Народното събрание, в които става въпрос за спиране на заплатите на народните представители, са посегателство върху парламентаризма.

Това заяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, който коментира предложениято за промени в правилника на Народното събрание, с които да бъдат удържани средства или да не бъдат изплащани заплати на народните представители, които отсъстват от парламента без основателна причина. "Аз видях няколко проекта, за кой говорите не знам. Нашата оценка е, че повечето от тях са посегателството върху парламентаризма. Буквално посегателство върху парламентаризма. Парламентаризмът не е това, което повечето хора си мислят – натискане на копчета и обслужващ персонал. В Конституцията има текст за свободната воля на депутатите - малко да се замислят“, категоричен беше той.

"Нито едно от предложенията няма да бъде подкрепено от ДПС. Нашата теза се казва пред вас, ще се каже и в комисия, и в зала. Зачестиха посегателствата върху парламентаризма, включително и по битови-организационни финансови въпроси. Време е да се замислим и аз ви призовавам да излезем от това дребнотемие и да помислим какъв тип държава искаме да имаме", каза още Цонев.

"ДПС няма да последва примера на БСП и няма да напусне парламента. Всеки опит парламентът да бъде превърнат в услуга или слуга на някой е вреда за гражданите и държавата. Никой не говори за работата, която трябва да върши парламентът, нито за качеството на законите. Никой не говори, че се занимаваме с дневен ред, чиято задача е само да запълни времето. И това го прави управляващото мнозинство. Да не би да вкарат някой законопроект, който да развали и без това скапания им брак с националистите“, допълни Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1943 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
внимавайте, ей

2019.02.27 | 14:12

5

герберски велможи, знаете че дъ пъ съ са били винаги зад вас, но следващата "подкрепа" ще да е без участие на ръцете!

Кика

2019.02.27 | 12:35

4

Така ли мислите от ДПС... Е РАБОТА ЗАПЛАТА.... КОЙ ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА БЕЗ ДА СЕ ЯВИ НА РАБОТА - - - - И БЕЗ УВАЖИТЕЛНИ ПРИЧИНИ

50на50

2019.02.27 | 12:14

3

Къде е Пеевски и колко му се плаща, че не ходи на работа? Кажи бе, Мента.. Там те стяга чепика, а не "парламентаризъм..." и други тинтири-минтири. Признай си бе, еничар!

Българофил

2019.02.27 | 11:43

2

Нарушават ми човешките права, когато не ми плащат заплата ако не ходя на работа и нямам аргумент за това! Човешките права са далеч повече от българския парламентаризъм!!! Буклуци избрани с рекет от незаконна партия с български слуги като Цонев!!! Вън от Парламента!!!

ХА ХА

2019.02.27 | 11:39

1

Ха сега де !!!

Добави коментар

Водещи новини