Мария Габриел проведе диалог с ученици в гимназията в Кюстендил, която е завършила

  • 26 февруари 2019 11:43

  • 266
  • 2
Мария Габриел проведе диалог с ученици в гимназията в Кюстендил, която е завършила
© Булфото (архив)

Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова участва в диалог "Младите хора в цифровия свят" в кюстендилската езикова гимназия "Д-р Петър Берон", на която тя е възпитаник.

Участниците в диалога имаха възможност да обсъдят цифровите умения, киберсигурността, безопасния интернет, дезинформацията онлайн, инициативите за цифрово образование и други ключови теми, свързани с цифровия единен пазар. "Днес цифровизацията е част от ежедневието ни. Тя дава перспектива и за реализацията, и за нови продукти, и за нови услуги, но за мен е важно с младите хора да обсъдим и рисковете на цифровизацията. Днес все повече имаме нужда да говорим за безопасността он-лайн, имаме нови форми на насилие, а младите хора са в уязвима възраст. Много е важно е всички да имаме киберхигиенни навици, медийна грамотност, защото всички сме свидетели на дезинформацията", каза еврокомисарят.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова съобщи, че на 4 април предстои дигиталната среща на върха в Белград, на която да бъде подписано новото регионално роуминг-споразумение, което да обхваща шесте държави от Западните Балкани. В момента, заедно с Фондация Европеана - най-големия европейски портал за цифрово културно наследство, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова реализира и инициатива, започната осем седмици преди 8 март, която цели да се даде видимост на европейски жени, които със своя житейски опит, своята работа и знания са променили ЕС и света.

Радвам се че на 8 март ще завършим с една бълкарка. За мен остава много важна и борбата със стереотипите. Знаем, че младите момичета над 90 процента се интересуват от новите технологии, но на 1000 завършващи университет, само 24 са жени и само 6 работят това. Искам да насърчим и жените предприемачи, каза още еврокомисарят.

Тя посочи още, че проектът WiFi4EU показва невероятен успех. "Вече са раздадени първите 2800 ваучера. България е втора в ЕС по брой кандидатствали и одобрени общини. 54 процента от кандидатствалите общини в България ще почутат своя ваучер на първа покана, предстоят втора и трета", каза Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, цитирана от БТА. Тя уточни, че общината е тази, която решава къде да използва ваучера, но се радва и подкрепя възможността най-младите и сферата на образованието да имат достъп до този високоскоростен интернет.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
266 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
до младите хора

2019.02.26 | 13:03

2

Реалният свят е за предпочитане пред цифровия, все пак вие сте хора!

2019.02.26 | 11:49

1

Специалиста по джендър - идеология

Добави коментар

Водещи новини