МС прие Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2019 г.

  • 20 февруари 2019 13:07

  • 161
  • 0
МС прие Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2019 г.
© Novini.bg

Министерският съвет одобри Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2019 г. и прие Отчета за изпълнение на Работната програма за 2018 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Общият бюджет на програмата за 2019 г. възлиза на 900 000 лв., като за изпълнението на Националния и на Международния план са предвидени съответно по 450 000 лв. В Националния план на Работната програма са включени дейности, които ще бъдат осъществени с цел повишаване информираността на българското общество относно актуалните теми от дневния ред на Европейския съюз, резултатите от първото Българско председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. и продължаване на дебатите по заложените приоритетни въпроси като европейската перспектива на Западните Балкани, Брекзит и др. Във връзка с годината на избори за Европейски парламент един от фокусите в дискусиите ще бъде визията на обществото за бъдещето на ЕС. Акцент ще бъде поставен и върху комуникационни инициативи, свързани с културното многообразие в ЕС: популяризиране на съвременното европейско изкуство и мястото, което българската култура заема на европейската сцена.

В Международния план дейностите са насочени към утвърждаване на положителния образ на България като държава - член на ЕС, и изпълнение на дългосрочните приоритети на страната ни в областта на външната политика. Ще продължат усилията за популяризиране на активната политика в подкрепа на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, повишаване видимостта на България като член на ЕС в държавите от Източното партньорство и задълбочаване на сътрудничеството с българските общности. Сред акцентите в дейностите за 2019 г. ще бъде отбелязването на 140-годишнинината от приемането на Първата конституция на България, основаването на МВнР и установяването на дипломатически отношения между България и редица държави. Ще продължи популяризирането ролята на България за спасяването на българските евреи, включително в контекста на приемането на България за пълноправен член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини