Данаил Кирилов: Има проблем в БСП, очевидно, че нямат доверие на част от състава на ЦИК

  • 19 февруари 2019 08:26

  • 939
  • 1
Данаил Кирилов: Има проблем в БСП, очевидно, че нямат доверие на част от състава на ЦИК
© БНТ

Оттеглихме изборните промени заради стабилността. Основните причини за решението на ГЕРБ е обществената реакция. Съобразяваме се с тренда, с обществените настроения, без значение от каква част от обществото идват. Напълно основано смятам, че изпълнителната комисия на ГЕРБ взе такова решение. Хората трябва да са спокойни, преференцията остава, каквато е. За хубаво или за лошо. Това заяви председателят на правната комисия Данаил Кирилов в сутрешния блок на БНТ.

БСП избраха възможно най-последния момент за изборни промени. На нас щеше да ни е по-угодно да направим промени в ЦИК. Но, ако и ние бяхме играли тази игра, какво щеше да стане, попита Кирилов.

"Сегашният състав на ЦИК пише вече правилата за евроизборите. Мандатът на този състав изтича на 30 март. Имаме време за бърза процедура за публично предлагане и обсъждане на кандидатури, но това предполага една нестабилност в държавата", каза още той. 

"Има някакъв проблем в БСП, очевидно, че нямат доверие на част то състава на ЦИК. Но това са си вътрешни проблеми в партията", допълни Кирилов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
939 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
помнете ги тия неща

2019.02.19 | 11:16

1

Даниел Димитров Кирилов - общински съветник на БСП - Димитровград , зам. председател на постоянната комисия по инженерна инфраструктора , водоснабдяване и енергийно планиране .Член на постоянната комисия по стопанска политика и общинска собственост . Завършил право а с какви несъвместими дейности се занимавал . Сега в ГЕРБ председател на правната комисия в НС.

Добави коментар

Водещи новини