ГЕРБ връща преференциите, започва процедура по избор на нова ЦИК

  • 18 февруари 2019 11:47

  • 9999
  • 87
ГЕРБ връща преференциите, започва процедура по избор на нова ЦИК
© Novini.bg

„След три месеца в България предстоят избори, които са много важни за България и Европа. Идеята на ГЕРБ е да покажем каква Европа искаме“, заяви на извънреден брифинг Георги Марков от ГЕРБ, предаде репортер на Novini.bg.

Той напомни големият успех, който е постигнала България в рамките на последната година у половина.

"Две новини сега искам да кажа. Първо - ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване. ГЕРБ е единствената партия, която се вслуша в гласа на 2,5 млн. гласоподаватели. Първият закон, който внесохме, беше за чиста мажоритарна избирателна система. Ние сме единствената партия, която зачита мажоритарните избори. Всички други партии гласуваха против тази система. Страхът ги гони, защото при мажоритарни избори ГЕРБ ще има пълно мнозинство. Да се успокои българската общественост - преференциите остават", категорично заяви Георги Марков.

"Новина номер две - ще се открие процедура по избор на нова Централна избирателна комисия, за да не се твърди, че са опорочени и фалшифицирани изборите. Ние още помним Костинброд", добави той.

"Днес свиках ИК на ГЕРБ, вчера разговарях с колегата Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и след заплахите, за да се запази кворума в парламента, приехме това решение. За съжаление, никой не отбелязва, че Обединени патриоти бяха главният инициатор на тези промени, а ДПС ги подкрепиха. Не искам по никакъв начин да остава отенък, че за нас изборните правила не влияят. В интерес на истината нека напомня – тази ЦИК и този Избирателен закон преди беше изцяло промотиран от Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Що за нахалство е сега това. Възложил съм на парламентарната група да се намерят всички законови методи и да се стартира процедура за нова ЦИК", съобщи премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Издебват ме, когато съм в чужбина, и се създава напрежение. Можеше да реагираме още събота и неделя, но бях в Мюнхен. Вчера говорих с Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, тя ми благодари, че сме се задействали и първи сме ги информирали за случая Гебрев. Обеща ми да го каже, ако я попитат в някоя от публичните ѝ изявления. Такъв е и случаят с Венецуела. Аз извиках посланика на САЩ, за да му кажа какво разследваме, а не той мен", обясни още Борисов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
9999 87

Свързани новини

Коментари 87

Добави коментар
Е, бива ли така?

2019.02.19 | 10:50

87

Еднокнижний, как ти сърце даде да направиш подлогите си за резил – те за теб толкова фекалии изручаха, а ти хоп и кръгом?


Да беше ги накарал, да се „опънат“ един друг, по малък щеше да е резила, защото са си свикнали!
А на всичко отгоре ги „натири“, по вси телевизии, да лижат това, което струпаха, докато ти се ослушваше!

Ами сол-ташака ти – как се гърчи, като обяснява, как слушал бил народа! Май, напоследък, само се ослушва откъде ще му дойде.

Разбирам „гениалния“ ти начин на управление: АКО МИНЕ – МИНЕ, АКО НЕ МИНЕ – ВСИЧКО НА ВАС, САМО НА ВЛАСТ, ама РЕЗИЛА Е ГОЛЯМ!

бай Симо

2019.02.18 | 16:57

81

Само не знам кой измисли тази безумна дата 26-ти Май?! Тогава ще е "дълъг" уикенд с 24-ти и доста хора ще пътуват...комунягите на това се осланят, защото имат твърд електорат и платен (също твърд)! Не е удачно да се правят в такима уикенди избори, но кой ли го е предложил се питам?!

2019.02.19 | 10:29

86

Ще си търсят работа в Бpюkceл и в Eвpoпoл, защото някой ги е излъгал, че там нямат достатъчно подлоги!
А там може да ги наемат, само за да ги показват на гостите си с думите:
Виждате ли, там, онова нещо с ибрика – то до скоро управляваше България, а онова с кофата и парцала му беше сол-ташака!

2019.02.19 | 10:27

85

само не разбрах кои издебват бойко когато е в чужбина

2019.02.18 | 18:35

84

ИЗЛЕЗ БОЙКО, КАТО МЪЖ,ЗА ДА ОБЯСНИШ НА НАРОДА, КОЙТО Е ПО УЛИЦИТЕ ЗАРАДИ ТЕБ, КАКВО ПОСТИГНА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НА УПРАВЛЕНИЕТО СИ!
” 75% увеличение на безработните за 4г.
– Над 100 000 фалирали малки и средни предприятия.
– Над половин милион българи бегълци от страната.
– Провалена здравна реформа!
-Чадър над монополната и игнориране на битовата престъпност.
-Незаконни полети на авиоотряд 28.
-Незаконен износ на оръжия!
-Кредит от близо 30 млрд., пари които трябва да връща българския данъкоплатец!
-Провалени проекти за газопроводи, които щяха да донесат милиарди приход!
-Нелегално допускане на бежанци на територията на България!
-Геноцид и глад, престъпност и смъртност!
П.П. ОСТАВКА, СЪД И ПРИСЪДА!

Влeзe ли в дeйcтвиe нoвят opгaн

2019.02.18 | 17:21

83

Eвpoпeйcka пpokуpaтуpa, нa Бoйko щe му oтecнee цeлият EC, нe гo виждaм дe щe бeгa тoя бeзмoзъчниk, нямa дa ce yчудя ako зaбeгнe в Pycия!

Нaй-дeбeлитe пaпkи зa злoупoтpeбитe c

2019.02.18 | 17:03

82

eвpoпapи в OЛAФ, ca тeзи нa Бългapия и Pумъния. Изчakвa ce cъздaвaнeтo нa нoвият opгaн Eвpoпeйcka пpokуpaтуpa и мaй нaчeлo щe e oнaзи pумънka дeтo бeзмoзъчният caмo kaтo чуe имeтo и и ce ocлушвa, kaтo глуxo пpace в kapтoфeнa нивa! Зaтoвa тиквaтa cи тъpcи cлужбa в Бpюkceл, a Цвъkи в Eвpoпoл.

е

2019.02.18 | 16:56

80

Цветанов пак се издъни. Бойко гледа към Европа и тука вече не му е интересно, обаче неговите малоумни подчинени го дънат здраво. В тоя случей БСП спечелиха много само с една заплаха, която нямаше да изпълнят за повече от седмица.

FuckEU

2019.02.18 | 16:43

79

По официални статистически данни у нас всяка година се самоубиват по около 800 души, като е налице тенденция към увеличение. България вече намалява годишно със 132000 души. Това прави 362 души на ден, или 15 души на всеки час, или на всеки 4 минути населението намалява с един човек. САМОЗАПАЛВАНИЯТА У НАС ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ВЕЧЕ СА НАД 60. В ЦЕЛИЯ ОСТАНАЛ СВЯТ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД ИМА САМО 1 САМОЗАПАЛВАНЕ, В ЯПОНИЯ. РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО СТАВА?

Кирил

2019.02.18 | 16:41

78

Какви жалки типове ни управляват. Особено този плузяк агента Николайчо.

KUR ZA GERB

2019.02.18 | 16:41

77

EIIIIII GERBAVI PEDERASI

Добави коментар

Водещи новини