Министър Аврамова: Няма да отчуждаваме земи с дюни, ще струва над 1 млрд. лв.

  • 15 февруари 2019 14:19

  • 635
  • 1
Министър Аврамова: Няма да отчуждаваме земи с дюни, ще струва над 1 млрд. лв.
© bulphoto

Държавата няма да отчуждава земи - частна собственост, на чиято територия има дюни, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

Тя се аргументира, че подобна стъпка би струвала над 1 милиард лева.

„Нека попитаме българските граждани искат ли в пясъците на Черноморието да изтече една магистрала и искат ли над милиард да бъдат дадени за изкупуване на тези терени“, каза министър Аврамова. Тя даде за пример нашумелия случай с разораването на дюни на плажа „Корал“.

„За мен е неоправдано терен от 4 декара, ние да отчуждим сто квадрата дюни, защото останалата част на терена остават с възможност за строеж“.

Според министър Аврамова няма опасност от застрояване върху дюните на плажа „Корал“. За този терен важи заповед от 2014 г. на МОСВ, която е потвърдена от ВАС и все още не е отменена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.15 | 14:48

1

Аврамова защо си толкова куха и некомпетентна .Няма да отчуждамате нищо бре кухо лейко и стотинка няма да плащате ,а трябва да вкарвате идиоти и разбойнизи и престъпници в затворите .Тръгнете по веригата за незаконно възстановяване на земи по ЗСПЗи правилника за неговото приложение .Тези земи по черноморското крайбрежие са възстановени незаконно .ПРоверете само една партида на собственик и да видите какви безобразия ,какви далавери и какви незаконни действия са извършили общинските служби ОДЗ ,МЗХГ и АГКР към МБРР

Добави коментар

Водещи новини