Арман Бабикян: Като Незнайко в страната на чудесата сме

  • 14 февруари 2019 09:34

  • 756
  • 3
Арман Бабикян: Като Незнайко в страната на чудесата сме
© БТВ

Поведението на властта, гузното гледане между краката, пред очите на всеки един от тези посланици е срам за страната ни. Да изглеждаме толкова жалко пред който и да е посланик, особено на наши съюзници, е доста унизително за България. Това каза пред БНР политическият анализатор Арман Бабикян в коментар за двата скандала от последните дни – случая "Гебрев" и преводите на големи суми от Венецуела към българска банка.   

Не знам как е чиста банката. Не знам кой проверява произход над 30 хил. лв., след като скромна сума от 60 млн. евро е останала, а другите очевидно вече са изнесени и изпрани. Но ние научаваме това от американския посланик, не от нашите служби. Това, че някой е натровен в България преди 3 години, ние днес научаваме от британския посланик. Ние сме незнаеща страна. Изглеждаме като Незнайко в страната на чудесата, заяви Бабикян и добави, че има две обяснения за това.

Единият отговор е "Иванчо ти си тъп" и не можеш да си адекватен нито като съюзник, нито като система за банкова сигурност, нито като система за национална сигурност. Другият отговор обаче е по-лош – "Иванчо, ти си лош" – ти знаеш за всичко това, прикриваш всичко това, ти си гузен за всичко това, ти лично имаш общо с всичко това и затова си мълчал. Продължаваме да се държим като държавица, страхливо оглеждаща се между Изтока и Запада, констатира Бабикян.

Много неща научаваме за себе си отвън. Нашата държава има все по-малко общо с нас самите като граждани и данъкоплатци. Ние не сме достатъчно взискателни като суверен, за да упражняваме контрол над хората, които сме назначили на работа, за да изпълняват своите административни функции и услугите, които една държава предоставя на гражданите, заяви още Арман Бабикян.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
756 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Продажно мекере

2019.02.14 | 11:37

3

Едни и същи лъжци по тези медии,а народа си пасе и блее,като истинско овче стадо.

2019.02.14 | 10:13

1

Изключителен анализ за държава с управление и власт на чудесата..Време е и неизбежно е този срам позор ,не сигурност,нестабилности отвращение да се спре ,да се сложи точка на незнайкото в дуржавата на чудесата .ПРезидента да свика комисията за националната сигурност на страната. .

чичо

2019.02.14 | 11:10

2

А къде гледаше президента когато руския поп мусе караше като на ученик? Ако г-н Бабиквн смята че има напълно независими хора и държави се лъже и е твърде плиткоумен. Президента не е пример за подръжание.

Добави коментар

Водещи новини