ДПС: Борисов да освободи всички с бонуси, както направи с Нели Нешева

  • 29 февруари 2012 12:53

  • 948
  • 5
ДПС: Борисов да освободи всички с бонуси, както направи с Нели Нешева
©

Ако това, да върнеш бонуса, не е основание за оцеляването на тези, които са се отклонили от ценностната система, която проповядва министър-председателят, всички, извършили точно това, за което е освободена Нешева, да се наредят до нея и министър-председателят да ги освободи.

Тогава ще повярваме, че решението му е принципно, заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

ПГ на ДПС изпрати заявление до министър-председателя - да бъдат изнесени поименни данни - кои министри, зам.-министри и членове на политически кабинети са получавали бонуси.

Според Закона за достъп до обществената информация, въпросът с бонусите не може бъде тайна. В режим на надделяващ обществен интерес сме, няма никакви защити по линия на класифицирана информация и по Закона за защита на личните данни, подчерта Местан.

"Искаме да знаем - на кои групи лица са раздадени бонуси, точни сме в искането си", каза още той.

„Реакцията на премиера за нас не е изненада. Прогнозирахме точно такава реакция на министър-председателя – че ще поиска от всички, които са получили под някаква форма бонуси, да ги върнат или дарят. Дали тази реакция е принципна, или е реакция под напора на силния опозиционен и обществен натиск? Ако иска да убеди българската общественост, че решението му не е продиктувано от силния обществен натиск, не е конюнктурно, а принципно, премиерът е изправен пред един неизбежен ход – да приложи спрямо всички, които са раздали, респективно - получили бонуси, онази мяра, която беше приложена спрямо г-жа Нешева. Г-жа Нешева дари получения бонус. Ако връщането на бонуса или това да дариш бонуса, е самодостатъчно основание да останеш на отговорната позиция, на която премиерът те е назначил, то би трябвало Нешева да не бъде освободена. Би трябвало да знаем дали има министри и ръководители на ведомства, назначени от министър-председателя, членове на политически кабинети, които са нарушили неговия категоричен ангажимент, че по време на криза няма да се раздават бонуси. Ако има такива, спрямо тях трябва да се приложи онази мяра, която той приложи спрямо г-жа Нешева. Ако няма други министри, които да са раздали бонуси, те няма за какво да си отидат на това основание”, категоричен е Местан.

"ДПС е отчетлива, еднозначна опозиция на ГЕРБ и няма никакви властови амбиции", посочи още той.

Местан бе категоричен, че не е укорима политиката на допълнително материално стимулиране сама по себе си, ако е част от общата политика за повишаване на доходите на българските граждани. Тя става морално укорима, с оглед на категоричния ангажимент на ГЕРБ, че няма да провежда такава политика, допълни Местан.

Последвайте канала на

Десислава Станева
948 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
nnnnnnnn

2012.03.07 | 21:44

5
Наистина е странно това поведение на МОМН. Защото делегираните бюджети, поверени в ръцете на директор и разпределяни субективно за бонуси, заплати и диференцирано заплащане е всъщност КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ в училищата. Вместо тези пари да отидат за подобряване на учебната работа и за самите ученици, за които всъщност са предназначени, те отиват в джобовете на "мениджъра", гл. счетоводител, касиера и приближените учители. ЗАЩО МОМН ДОПУСКА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ В УЧИЛИЩАТА????????????????
Sour Diesel

2012.03.07 | 21:43

4
Хора, жалки сте!!! никой не го интересува ДПС или БСП. става въпрос за ГЕРБ. ТЕ КАЗАХА, че са РАЗЛИЧНИ, че не са като другите. БОЙКО ОБЕЩА -- БЕЗ БОНУСИ!!! а те говорят за повече от 10 човека, ВИСШИ УПРАВНИЦИ, които НЕ СЕ СТРАХУВАТ от НЕГО и нарежданията му. и така вече 2 ГОДИНИ. ТЕ СА ВЗЕЛИ БОНУС И 2010 И 2011 !!! НЯМА ПРИНЦИПИ. мен обаче не ме бърка, имам късмет, материално осигурен съм, благодарение на родителите ми. вие, кажете, защо ги избрахте тези маскари, и докога ще се радвате на ГЕРБ, докато те ви обират?! това е причината да не искам да направя нещо за другите(като изкл. децата и бездомните животни), защото сте СТАДО, и заслужавате ГЕРБ ПАСТИРЪТ да ви ръчка с гегата у дупетата.

2012.03.01 | 12:18

3
Абе не е лошо , вас - мръсните чалмалии ,да ви изстискаме - толкова пари сте завлекли ,че ако си ги приберем обратно - и Швейцария ще ни завиди.
.

2012.03.01 | 12:18

2
А вие защо не се освобждавахте като си превеждахте СТОТИЦИ ХИЛЯДИ левове (даже за твоя началник - МИЛИОНИ) ??!?! Сега ще върнат парите, а тези които вие окрадохте ? Някои ще ги върне ли ?! Мазен резаняк..

2012.03.01 | 12:18

1
МЕСТАН ДА ОСВОБОДИ ДОГАН, ТОГАВА ЩЕ ПОВЯРВАМЕ, ЧЕ НЕ Е ОБИКНОВЕН ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ. И ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини