Кметът на Страсбург до българския вицепрезидент: Вашите послания на приятелство ни донесоха най-голяма утеха

  • 12 февруари 2019 13:05

  • 570
  • 2
Кметът на Страсбург до българския вицепрезидент: Вашите послания на приятелство ни донесоха най-голяма утеха
© Булфото (архив)

В писмо, изпратено до вицепрезидента Илияна Йотова, кметът на Страсбург Ролан Ри специално благодари за изказаната подкрепа и съпричастност към болката от смъртоносния атентат, ударил европейската столица на 11 декември 2018 г.

Тогава вицепрезидентът изпрати съболезнователен адрес до кмета и жителите на Страсбург. „Нито един атентат не може да бъде по-силен от нашето желание да живеем в един свободен и демократичен съюз. Убедена съм, че ценностите на Френската република – свобода, равенство и братство, няма да позволят разделението на френското общество пред лицето на тероризма и омразата“, написа Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

„Солидарността с жертвите и техните близки, спонтанните прояви на почит, диалогът, който бе започнат, ни позволиха да преминем през това трагично изпитание заедно. Но повече от всичко друго именно Вашите безброй послания на приятелство, тези на цялата нация, подобно на дошлите от цял свят, ни донесоха най-голяма утеха и бяха особено ценни за нас“, пише Ролан Ри до Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Той посочва още: „Всяка подкрепа стопляше сърцата ни, вдъхваше ни смелост и ни помагаше да вдигнем отново глави. Благодарение на това успяхме да възобновим нормалния ход на живота си, с натежали сърца, но повече от всякога решени да кажем „не“ на фанатизма и терора.“

Петима души загинаха и 12 бяха ранени при атентат на коледния базар в Страсбург на 11 декември 2018 г.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
570 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Данъкоплатец

2019.02.12 | 13:16

1

А бе престанете да правите реклама на тая свиня с 1см виско чело! Не вярвам кметът на Страсбург да и е отговорил едва след 2 месеца! Това са простотии на червените, за да се показват всеки ден пред народа! Няма да мине номерааа, червени боклуци! Вече не сте само досадни, а противни! Тая с ниското чело ХЕПТЕН противна!

Умник Гюро

2019.02.12 | 17:39

2

Една доволна, червена, охранена, комунистическа свиня.

Добави коментар

Водещи новини