От АЕЖ-България опровергаха твърдение на БСП

Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ) опроверга твърдението на БСП, че АЕЖ е подкрепила искането на партията за смяна на Централната избирателна комисия преди евроизборите.

Припомняме, по-рано пресцентърът на левицата разпространи съобщение за проведена среща с АЕЖ, в което се казва: "От Асоциацията и БСП се обединиха, че смяната на ЦИК трябва да се случи, защото така е регламентирано в закона. Нинова призова за обща и надпартийна позиция по този въпрос".

От АЕЖ обаче уточниха, че темата на срещата е била друга - промените в Закона за личните данни, които създават предпоставки за автоцензура и цензура. Поправките подлежат на ново обсъждане, след като президентът им наложи вето. Затова от АЕЖ поискали срещи с председателите на двете най-големи парламентарни групи - на БСП и на ГЕРБ. Социалистите поели ангажимент, че ще подкрепят ветото, въпреки че при окончателното гласуване са приели противоречивите текстове.

"След края на официалната част от БСП повдигнаха темата за предстоящите избори и заявиха, че ще търсят подкрепата на журналистите за осигуряване на честен изборен процес. Бе споменато и желанието на партията за смяна на настоящия състав на ЦИК. Този въпрос обаче не е от компетенциите на Асоциацията на европейските журналисти и нито сега, нито в бъдеще АЕЖ би заела позиция по темата", подчертаха от АЕЖ.

Коментари

 1. 2019.02.11 | 19:16

  За да е замесен в толкова незаконни дейности, от които се е обогатил на младенческа възраст, действително такъв човек е голям лъжец. А нашата лелка постоянно го доказва.

 2. 2019.02.11 | 18:09

  Цигани, комунисти, анархисти е едно!!!

 3. 2019.02.11 | 18:00

  Е не е ли льжкиня Нинова.

 4. 2019.02.11 | 17:59

  Свинята Решетникова-Нинова е хваната в поредната лъжа.

 5. 2019.02.11 | 17:35

  Типичен номер на БСП. Фалшивата новина - основен инструмент в баламосването на балъците, които все още чуват какво приказват професионалните лъжци и манипулатори. Бог да пази България, тези да не получат реална власт. И малкото възстановено ще разрушат и окрадат мигновено.

 6. 2019.02.11 | 17:26

  типично за бсп да сипят тонове ла-на и да разпространяват лъжливи новини и тяхните фанатици да им вярват

 7. 2019.02.11 | 16:51

  Тая циганка Курнела не спря да лъже

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет